Afbeelding
Jan de Bruin

Ploegentijdrit Jan van Arkel combineert prestatie en recreatie

Wielrennen

NOORDELOOS De ploegentijdrit van RC Jan van Arkel trok op 21 augustus weer heel veel recreatieve wielrenners en ook prestatieve wielerploegen naar Noordeloos. Zo'n 250 deelnemers en supporters verzamelde zich rond 18.00 uur bij de kantine van SV Noordeloos. Gestart werd in ploegen van 4 renners, waarbij de tijd van de derde aankomende renner geklokt werd. In totaal waren er acht categorieën, waarin recreatief en prestatief gescheiden werden.

De ploegentijdrit werd verreden in de polder rondom Noordeloos. Net 21 kilometer was de afstand op het parcours. Het prachtige windstille weer zorgde er mede voor dat het evenement vlekkeloos verliep. Geen valpartijen en niet één klacht. Alle complimenten aan de geoliede machine van de organisatie bestaande uit vrijwilligers, KNWU mensen, SV Noordeloos, EHBO enzovoort.

Er waren hele mooie winnaars waaronder in de categorie heren de Paarse Mannen Snelst. De elk jaar snelle mannen Johan van den Dool, Enrico Terlouw, Peter Brouwer en Joost Bikker kwamen over de finish in een tijd van 27:03.

Vermeldenswaardig is in deze zelfde categorie ook de ploeg Nieuw Pakkie, die voor het eerst meedeed dit jaar. Hun eerste wedstrijd. Aan de inschrijftafel werd zelfs gevraagd over het rugnummer achterop of voorop op het shirt gespeld moest worden. Zij eindigde in een tijd van 29:48 op de zestiende plaats. Slechts twee en een halve minuut meer dan de snelste mannen.

Bij de dames categorie waren de Jan van Arckel dames Karin van Leeuwen, Annet de Ridder, Wilma Korevaar en Patricia Maasland het snelste.

In bijgaand overzicht zijn alle tijden terug te vinden waarin u kunt zien dat 6 junioren van RC Jan van Arckel de overall snelste tijd behaalden (buiten mededingen) met een tijd van 25:27, gemiddelde van bijna 50 km/pu.

Afbeelding
advertentie