Derde plaats voor Zoë van Waardenburg.
Derde plaats voor Zoë van Waardenburg. Jan van Arckel

Podiumplekken voor mountainbike jeugd Jan van Arckel

25 september 2022 om 21:16 Wielrennen

ARKEL Afgelopen zaterdag 24 september was het KNWU NK mtb voor jeugd mountainbikers in Oldebroek. De organiserende vereniging had een uitdagend parcours uitgezet voor een schitterend kampioenschap. De vroege regen maakte de tracks met rock gardens en stevige afdalingen extra technisch. In alle 7 categorieën was de jeugd van Jan van Arckel aanwezig om mooie uitslagen te rijden.

Bij de 9 jarige meisjes behaalde Zoë van Waardenburg (Rhoon) een hele knappe 3e plek, met een heel sterk gereden wedstrijd met haar technische vaardigheden mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Bij de jongens 11 jaar miste Max van Kolfschoten (Giessenburg) net het podium, na een sterk begin als 2e in zijn wedstrijd en met een paar kleine misstappen werd het toch nog een knappe 4e plek.

En bij de meisjes 13 jaar stond Isis Versluis (Meerkerk) aan de start, gebrand op haar 3e titel ging ze als een raket van start, tot halverwege haar wedstrijd nog altijd op kop moest ze alsnog 2 ronden voor de finish haar rivale Zoë Brakke voor laten gaan. Met een heel mooie 2e plek klom ze op het podium voor de zilveren medaille. 

Ook nog een vermelding voor Andreas van der Streek (Ottoland), dit seizoen sterk rijdend bij de jongens 13 jaar kwam hij tot een fraaie 5e plek na veel ronden in de top 3 te hebben gereden. Na een lange dag met veel aanmoedigingen zijn de jeugd mountainbikers heel tevreden huiswaarts gekeerd. 

Voor Jan van Arckel is de landelijke jeugdcompetitie nu afgesloten en gaan de jeugdleden zich opmaken voor de Alblasserwaardse wintercompetitie.

Een tweede plek voor Isis Versluis.
Deel dit artikel via:
advertentie