Lars de Kooter won twee keer
Lars de Kooter won twee keer Biesboschzwemmers

Records en winst voor Biesboschzwemmers

6 juni 2023 om 10:32 Zwemmen

WERKENDAM Ondanks het mooie weer is er door de Biesboschzwemmers deelgenomen aan twee wedstrijden. In Willebroek kwam Lars de Kooter in actie bij de eerste openwaterwedstrijd van dit jaar. Terwijl in Veldhoven acht masters deelnamen aan de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2023. Op beide wedstrijden werden mooie resultaten geboekt.

Lars startte op de roeibaan Hazewinkel in Willebroek op de 1000 en 3000 meter schoolslag. Op beide afstanden liet hij zien dat hij al een goede vorm heeft. Op de 3 kilometer wist hij met ongeveer drie minuten voorsprong de winst op te eisen en op de kilometer ging de winst ook naar Lars en nu met een verschil van ruim andere halve minuut. De volgende open water wedstrijd zal pas begin juli zijn aangezien de komende weken er diverse Nederlandse Kampioenschappen op het programma van Lars staan.

Brabantse records Wijnja

Traditioneel worden wedstrijden in Veldhoven in de ochtend gezwommen en dat levert niet altijd snelle tijden op. Annette Wijnja wist ondanks het vroege tijdstip op de 25 rug- en schoolslag en 100 wisselslag Brabantse Masters en clubrecords te zwemmen. Clubrecords waren er ook voor Henri en Anne-Marie Verschoor-Vos en Sander van Tilburg. Henri en Sander deden dit op de 800m vrije slag en Anne-Marie op de 50 rugslag. Het laatste clubrecord werd gezwommen door Ingmar Visser, Nico Swart, Annette en Anne-Marie, zij zwommen op de 4x50m schoolslag estafette een nieuw record.

Persoonlijke records waren er voor Bert van den Oven op de 25 rugslag en 50 vrije slag, Sander op de 200, 400 en 800 vrije slag en Anne-Marie op de 50 vrije slag.

Medio juli staat er voor Annette en Paul Wijnja deelname aan de Europese Masters Games op het programma. In Tampere (FIN) komen ongeveer 4000 sporters bij elkaar om deel te nemen in verschillende sporten. Daarnaast zal er de komende zomer ook weer aan de diverse open water wedstrijden worden deelgenomen. Het open water seizoen eindigt op 8 en 9 september met de Nederlandse Kampioenschappen en Biesbosch Open Water Race. De organisatie heeft voor deze wedstrijden een schitterende locatie gevonden midden in de Biesbosch, namelijk bij het Biesbosch Museumeiland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie