Visspecialist Michel HeinenDe Linie 48Gorinchem06 51375381www.echtezalm.nl
Visspecialist Michel HeinenDe Linie 48Gorinchem06 51375381www.echtezalm.nl Michel Heinen
ADVERTORIAL

Verse sushi in het weekend; Michel Heinen verzorgt keurige porties

26 maart 2020 om 08:56 Nieuws

GORINCHEM Het begon een beetje als een test, maar steeds vaker rollen de bestelling om verse sushi's te leveren binnen. Vishandel Michel Heinen heeft deze Japanse verse visspecialiteit op vrijdag en zaterdag in zijn aanbod opgenomen. Wie echt trek heeft, kan wel beter een dag eerder bestellen, want op is op en ze worden niet ter plaatse bijgemaakt.

door Neeltje van Triest

Michel Heinen toont een kleurrijke schaal met deze Japanse lekkernij. ,,Sushi maken is heel veel werk. Daarom maken we ze niet ter plaatse in de winkel, want dan zouden mijn andere werkzaamheden in het gedrag komen. Maar ze zijn supervers als ze bij mij in de vitrine liggen. En ik moet bekennen, ze liggen er nooit lang.''

Sushi is een Japans visgerecht met een doorsnede van enkele centimeters. Het bestaat altijd uit kwaliteitsvis, afgekoelde gekookte rijst en zeewier. De bekendste sushi in het Westen is maki, wat letterlijk gerold betekent. Er zijn hier meerdere soorten van. Sushi wordt in tegenstelling tot sashimi traditioneel niet met stokjes gegeten maar met de hand. Japanners dippen de kant van de sushi waar de vis zit in de sojasaus en dus niet de kant waar de rijst zit, dit voorkomt dat de rijst uit elkaar valt.

Rauwe vis in plakjes en geserveerd zonder rijst wordt sashimi genoemd. Sashimi lijkt op de sushi, met als belangrijkste verschil dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren en versiering bestaat, terwijl sushi ook andere ingrediënten bevat, zoals rijst en azijn. Traditioneel is sashimi de eerste gang in een formele Japanse maaltijd.

De sushi is bij Michel Heinen verkrijgbaar in een pakket van 6 of 10 stuks. Bij de sashimi is veel vraag naar tonijn en zalm. Ook wakame is in het aanbod opgenomen. Dit is een zeewiersalade als extra hapje, voorgerechtje of bijgerechtje bij de sushi of sushimi. Wakame salade is een frisse, knapperige, kant-en-klaar salade van de stengel en nerf van wakame-zeewier. Die wordt in dunne sliertjes gesneden en lijkt het meest op een knapperige, zilte snijboon.

Michel: ,,Het was een uitdaging om deze verse Japanse lekkernijen op vrijdag en zaterdag te introduceren. Dat pakt net zo goed uit als de kibbelingendag op donderdag. De klant houdt er rekening mee en komt er graag voor terug. Ieder kan zes dagen per week terecht, want we zijn nu ook op maandagmiddag open.

Michel Heinen is een visliefhebber, visbereider en visverkoper. Jarenlang werkte hij vanuit een eigen verkoopwagen en sinds vorig jaar in zijn eigen winkel in winkelcentrum Hoog Dalem.

advertentie
advertentie