Rapid Meisjes A1 zaalkampioen

9 februari 2009 om 00:00 Nieuws

ROTTERDAM - Meisjes A1 van de Gorcumse hockeyclub Rapid is zaterdag in Rotterdam overtuigend zaalkampioen geworden. In een onderlinge strijd met concurrent Asvion scoorde Florian van Zuilen vlak voor tijd de gelijkmaker, dat Rapid het beslissende punt voor de titel op zou leveren.

Met maar drie punten voorsprong op de nummer twee uit de poule, Asvion, was het in Sportcentrum West noodzakelijk dat er voor het kampioenschap nog een aantal punten werd binnengehaald.

De eerste wedstrijd moest Rapid aantreden tegen het laaggeklasseerde Derby. Derby begon de wedstrijd fanatiek, maar liet het in verloop van het duel afweten. Invalster Mirthe Mulders hield haar doel schoon, wat Rapid een 10-0 overwinning zou opleveren.

Concurrent Avsion was de laatste horde. Een ploeg die duidelijk liet merken dat zij het kampioenschap niet zomaar cadeau gaven aan Rapid, ook al hadden de meisjes maar één punt nodig. Asvion liet al gauw de Gorcumse defensie schrikken met de openingstreffer. Beide ploegen zochten de aanval, maar het was Lysanne Visman die een goed genomen strafcorner benutte en de 1-1 aantekende voor Rapid.

De spanning nam toe op het moment dat Asvion in de laatste tien minuten nog de 2-1 maakte. Pas in de laatste minuten trok Rapid het kampioenschap naar zich toe via Florian van Zuilen, waardoor het laatste punt werd binnengehaald.

Coach Michelle van Geest keek met trots terug op de wedstrijd: ,,De meiden hebben het fantastisch gedaan, hun inzet was erg goed en ik ben erg blij met dit resultaat, aangezien het pas het tweede seizoen zaalhockey voor deze meiden is.”