Speciaal dankwoord voor sportvrijwilligers

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De derde editie van het Gorcum Sportgala vindt vrijdag 15 februari plaats in De Nieuwe Doelen. Die avond wordt bekendgemaakt wie de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en het Sporttalent van 2012 zijn en wat het beste Sportinitiatief is van 2012. Om mee te beginnen wordt tijdens het gala de waardering uitgesproken voor een grote groep vrijwilligers die actief zijn binnen de lokale sportwereld.

De categorie Sportvrijwilliger is een aparte binnen het Sportgala. De organisatie nodigt alle verenigingen in de stad uit één vrijwilliger voor te dragen, om hem of haar een dikverdiend applaus te laten krijgen voor de jarenlange belangeloze inzet voor de club. Het is een bewuste keuze in deze categorie geen winnaar aan te wijzen. Voor allemaal geldt dat het zonder hun werk niet mogelijk zou zijn te sporten in Gorinchem. Ze zijn dan ook allemaal winnaars, zo is de organisatie van mening. Wel zal bij één van de genomineerden een speciaal woord van waardering worden gesproken, om een beeld te schetsen van het vrijwilligerswerk dat binnen sportverenigingen wordt gedaan. De voorgedragen vrijwilligers zijn Jaco Vonk (Proxsys League), Cor de Graaff (PCG), Frank Wisman (Overwaard), Hans Nijhoff (Rapid Rollers), Marcel ter Wal (Unitas), John Jager (BC Raptim), Jose Rosendal (GKV), Jan van der Meijden (Jan van Arckel), Joke Sijnke (De Meteoor), Remi Bakker (Typhoon), Ed Flameling en Wout Wijnbelt (Gorinchem Beweegt).

Wel een winnaar wordt gekozen in de categorie Sportinitiatief van het Jaar. Eerste genomineerde daarvoor is het nieuw opgezette G-korfbal van GKV waar in samenwerking met de scholen De Cirkel en De Kleine Wereld een korfbalteam is gevormd. Daarnaast het project Sportmaatje van de Rapid Rollers waarbinnen scholieren uit de stad hun maatschappelijke stage lopen bij de rolstoeltak van hockeyclub Rapid. Tenslotte het succesvolle tafelvoetbaltoernooi van Unitas. Een origineel nieuw evenement dat steevast een dag lang een volle kantine trekt en waar altijd een speciale gast (dit jaar John de Wolf) komt opdraven.

Alle nominaties zijn te vinden op www.sportgala.nl.

advertentie
advertentie