Infographic over ondermijning in de gemeente Gorinchem
Infographic over ondermijning in de gemeente Gorinchem Gemeente Gorinchem

Gorinchem sluit minder drugspanden, wel toename drugshandel op straat

20 februari 2023 om 16:43 Misdaad

GORINCHEM In 2022 zijn minder woningen door de burgemeester gesloten vanwege het aantreffen van drugs dan in 2021. Ging het in 2021 nog om twaalf woningen die in het kader van de Opiumwet werden verzegeld, in 2022 ging het om vier panden. 

De aantallen drugspanden komen terug in een infographic van de gemeente Gorinchem over ondermijning als onderdeel van het Integraal Veiigheidsplan 2023. Drugshandel op straat is wel toegenomen, werd hier in 2021 nog vier keer tegen opgetreden, in 2022 is dit gestegen tot negen aanhoudingen. Eenmaal is een waarschuwing uitgedeeld voor het aantreffen van materialen voor het opzetten van een hennepkwekerij.

Het aantal panden dat in 2022 werd gesloten vanwege illegale prostitutie steeg tot vijf, vorig jaar ging het nog om twee woningen. Ook werden waarschuwingen uitgedeeld tegen illegale prostitutie, in 2022 gebeurde dat viermaal. De Infographic laat verder ook cijfers zien over aantallen meldingen bij Meld Misdaad Anoniem,, maar ook het aantreffen van wapens en lachgas.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie