Afbeelding
Max Liet / ZHZActueel.nl

Dode en zwaargewonde na ongeval op de A27

8 augustus 2020 om 18:47 Ongeval

HOOGBLOKLAND Bij een ernstig ongeval op de A27 bij Hoogblokland is zaterdagmiddag 8 augustus 2020 een 74-jarige automobilist uit Ridderkerk om het leven gekomen. Zijn 74-jarige echtgenote is zwaargewond geraakt. Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 16.30 uur op de uitvoegstrook naar het tankstation Scheiwijk. De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam tegen een portaal tot stilstand.

Ambulances, politie, brandweer en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De bestuurder zat nog in de auto bekneld maar bleek al overleden. De ernstig gewonde bijrijder werd door de hulpverleners gestabiliseerd. Vervolgens is dit slachtoffer met spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Na het ongeval werden anti-kijkschermen geplaatst zodat het verkeer geen zicht had op het ongeval. Verkeersspecialisten van de politie hebben ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De brandweer heeft daarna de overleden bestuurder uit de auto gehaald. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto vervolgens geborgen. Eén rijstrook van de rijbaan richting Gorinchem was gedurende de hulpverlening, het politie-onderzoek en het bergingswerk afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie