Afbeelding
Hannie Visser-Kieboom

Tipgeld voor vermissing Germa van den Boom stopt, maar het zoeken gaat door

20 april 2023 om 13:43 Achtergrond Vermissing Germa van den Boom

REGIO  Al bijna twintig jaar geleden schreef Els Rutgers uit Sleeuwijk een gedicht over de vermiste Germa van den Boom. ‘Verloren kind, vermiste vrouw’.  Anno 2023 is Germa nog steeds vermist en door de interviews die de Stad Gorinchem in de voorbije maanden schreef, komt eens te meer naar voren hoe ze na bijna 39 jaar nog gemist wordt. In ieder interview kwamen de emoties naar boven en werd menigmaal een traan weggewist. Op deze 20e april komt een einde aan de uitloving van het tipgeld van 250.000 euro van de Peter R. de Vries Foundation. Maar daarmee stopt het zoeken naar Germa niet.

In het interview met de nichtjes Heidi en Emily Langerak lieten ze al weten dat ze niet stoppen met zoeken. ,,Wij zijn nooit klaar, ik kan pas vergeven en zwijgen als we weten waar ze is. Soms word ik moe om steeds het verhaal te vertellen, maar het moet, zo vertelde Emily. Ze schreef zelfs een brief met een emotionele oproep aan iedereen die meer weet over haar verdwijning. ,,De stilte is gekmakend en lange tijd ben ik zo kwaad geweest. Ik vergeef het jou zodra ik mijn kinderen kan vertellen dat Germa een van de mooiste sterren aan de hemel is”. 

Tips

Naar aanleiding van de uitloving van het tipgeld van 250.000 euro door de Peter R. de Vries Foundation kwamen zo’n 250 tips binnen. Kelly de Vries, de dochter van Peter R. de Vries, gelooft nog steeds in een oplossing. Tien procent van de tips bevatte nieuwe informatie en inzichten. Het cold caseteam loopt de tips momenteel uit. De Vries: ,,Je merkt dat herinneringen verschillend worden opgeslagen. Mensen denken zich dingen te herinneren waar zij eerder niet mee kwamen. Het cold caseteam kijkt heel breed naar alle tips. Met een open blik lopen zij alle mogelijke scenario’s langs en ze sluiten niets uit.” Kelly de Vries was ook blij met de samenwerking met het cold caseteam én de familieleden van Germa. ,,Het was en is voor hen een spannende tijd. De afgelopen zes maanden waren zij en ik gespind op de gouden tip. Gelukkig merkte ik dat de familie heel dicht bij elkaar bleef.”

Verhalen

Ook de journalisten Alex Monster en Hannie Visser-Kieboom die een jaar geleden in de vermissingszaak van Germa van den Boom doken, kijken terug op een spannende tijd. Het speuren naar mensen die konden vertellen over de vermissingszaak, maar ook het houden en uitwerken van de interviews was een intensief proces, juist door de vele emoties die spelen rond Germa. Verder zij kijken terug op een goede samenwerking met de Peter R. de Vries Foundation en de familie van Germa. En net als voor de familie stopt ook voor hen het zoeken niet nu het tipgeld niet meer wordt uitgekeerd. Ook zijn gaan door met hun verhalen, op zoek naar een oplossing in deze vermissingszaak. Tips blijven dan ook welkom via a.monster@bdu.nl of h.visser@bdu.nl Germa

Verloren kind,
verdwenen vrouw,
op zaterdag ga je uit en
raakt kwijt in ‘t nachtelijk grauw.

Waarom is waarheid zo slinks?
Welk lot heeft bepaald,
dat jouw verdwijning
niet mag worden achterhaald?

Een dossier verjaart, maar
nooit heeft ‘n mens rust;
je ouders niet, maar óók diegene,
wiens geweten nooit wordt gesust…

Verloren kind,
verdwenen vrouw;
mens zonder of met ‘n geweten:
toon nu eens een keer berouw!

ElsR - 15-03-’04

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie