Afbeelding
Jan Geerling

Cursus Nederlandse architectuur

19 november 2019 om 14:52 Activiteiten

GORINCHEM Op woensdag 27 november begint in het Gorcums Museum een driedelige cursus over Nederlandse architectuur, verzorgd door KLU-cursussen.

Middeleeuwse kathedralen, zeventiende-eeuwse grachtenpanden, arbeiderspaleizen van de Amsterdamse School en hedendaagse 'starchitects': van de Sint-Servaas en het Paleis op de Dam tot de Beurs van Berlage en de Erasmusbrug. Kortom: de Nederlandse architectuurgeschiedenis in een notendop! In deze snelcursus geeft architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp in drie colleges een helder overzicht van de architectuurgeschiedenis van Nederland.

Aan de hand van de meest karakteristieke bouwwerken van Nederland zullen de voornaamste stromingen en de architecten die ze gestalte hebben gegeven worden besproken. Op deze manier leert u de belangrijkste bouwstijlen herkennen en zult u met een nieuwe en meer bewuste blik gaan kijken naar de architectuur in uw eigen land en directe omgeving.

De cursussen zijn opgezet als lezingenreeksen. De lessen zijn op 27 november, 4 december en 11 december van 13.00 tot 15.00 in het Gorcums Museum. De cursus kost 60 euro en inschrijven kan via klu.nl.

advertentie
advertentie