Leden welkom bij vrouwenkoor Voces Feminae

10 december 2019 om 19:31 Activiteiten

GORINCHEM Zet wat enthousiaste jonge vrouwen bij elkaar; vind een bevlogen dirigent, en je hebt een koor. Voorzitter Richtje Keizer vertelt: ,,Toen we een dirigentenwissel kregen bij Kamerkoor Voce Anglica en de mannen wegbleven, besloten we verder te gaan met alleen vrouwen. Zo is het nieuwe koor Voces Feminae ontstaan. Als we repeteren is het hard werken, maar ook heel gezellig."

Voces Feminae zingt onder leiding van José Marchal-Donkersloot. Naast zanger is José ook actief als dirigent en repetitor. Ze volgde 2 jaar koordirectievakken op Hogeschool Bourdon bij José Doodkorte en Leo Rijkaart. Sinds september 2019 studeert José koordirectie aan het Rotterdams conservatorium (Codarts) bij Wiecher Mandemaker. ,,José weet heel goed wat er nodig is. Als we iets niet begrijpen of onder de knie krijgen, zorgt ze altijd weer voor een nieuwe kijk op de zaak waardoor het klinkt zoals het moet."

Het repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke werken van Mendelssohn, Purcell, Watts en Fauré. Voces Feminae wil met haar zang de Heere groot maken en wil voor een breed publiek zingen. Over het algemeen worden er christelijke liederen gezongen. Een enkele keer iets anders zoals bijvoorbeeld 'Come ye sons of art', gecomponeerd door Purcell voor de verjaardag van Queen Mary II van Engeland.

,,Zin om mee te zingen? Je bent van harte welkom! Kom gewoon eens een paar keer luisteren en meedoen, dan weet je al snel hoe leuk wij met z'n allen zijn. Als je lid wordt, betaal je €20,- per maand aan contributie. Je krijgt in principe alle bladmuziek gratis. Tijdens de repetitieavonden wordt er voortdurend gewerkt aan handhaving en versterking van het kwaliteitsniveau. Er zit vaart in de repetities en er wordt ruim aandacht geschonken aan stemvorming. Woensdagavond is onze vaste repetitieavond. Met uitzondering van de schoolvakanties, komen we bijna iedere woensdagavond bij elkaar. We beginnen om 19.45 uur en we stoppen rond 21.45 uur. Tussendoor is er eventjes tijd om met elkaar bij te kletsen. We repeteren in de voormalige ULO, Zusterstraat 31 in Gorinchem."

Voces Feminae geeft met enige regelmaat concerten. De eerstvolgende is een kerstconcert in samenwerking met het Gorcum Boys Choir op 14 december.

Voor meer informatie of een kennismakingsbezoek: voorzitter@vocesfeminae.nl of www.vocesfeminae.nl/contact/.

advertentie
advertentie