Het kerstconcert in de Grote Kerk kan niet doorgaan
Het kerstconcert in de Grote Kerk kan niet doorgaan De Bazuin

Een karige kerst zonder kerstvieringen

10 december 2021 om 11:04 Activiteiten

GORINCHEM Corona gooit opnieuw roet in het eten voor vele december evenementen in de stad. Na het winterfestijn en de Santarun is nu ook het jaarlijkse kerstconcert van Harmonie de Bazuin in de Grote Kerk afgeblazen. Het concert stond zaterdag 18 december op de agenda. Ook kerken passen hun kerstvieringen aan.

,,Wat missen we u. Ook het 32e kerstconcert in de Grote Kerrk in Gorinchem kan dit jaar met u als publiek niet doorgaan”, zo is te lezen in het bericht van Harmonie de Bazuin. Alles was geregeld, programmering, arrangementen en artiesten ingevlogen. De versieringen in de kerk en de drie repetitites die nog stonde gepland. Toch kan het allemaal niet doorgaan, net als in december 2020. De Bazuin biedt dit jaar echter wel een alternatief en dat is het ‘concert in huis’. Het gehele concert wordt opgenomen en gestreamd. Ze repeteren op zaterdagmiddag en gaan dan ook het gehele concert zonder publiek opnemen. Alle muzikanten staan op anderhalve meter afstand en worden vooraf gescreend. De Bazuin belooft een klein, maar sfeervol concert. Vanaf vrijdag 24 december is het concert live te zien via www.debazuin-gorinchem.nl Het concert wordt uitgevoerd met de solisten Irene Hoogveld (sopraan), Robin Slutter (zang) en Katerina Pavikva op saxofoon. 

KERSTNACHTDIENST Het kerstconcert in de Grote Kerk is het zoveelste evenement dat wordt geschrapt. Ook het winterfestijn kon dit jaar opnieuw niet doorgaan vanwege de onzekerheid rond de coronabesmettingen. Donderdag kwam tevens het bericht dat de SantaRun net als vorig jaar niet doorgaat. Het bestuur van Stichting de Toren liet weten dat de jaarlijkse bijeenkomst in het stiltecentrum in de Toren voor geliefden, familie en vrienden van overleden inwoners van Gorinchem net als in 2020 moet worden uitgesteld. De Nachtmis van de RK parochie is zelfs helemaal geschrapt.  Ook Kerstnachtdiensten van 24 december kunnen niet worden bezocht. Zo wordt de Kerstnachtdienst van de wijkgemeente Gorinchem-Oost vanaf 21.30 uur live uitgezonden via het youtube kanaal van de kerk. In de Grote Kerk wordt 24 december wel een middagdienst gehouden met medewerking van het Gorcum Boys Choir onder leiding van Jeroen Bal, de organisten Nico Blom en Arjan Versluis en trompetist Pascal van de Velde. De dienst wordt op 24 december om 20.00 uur uitgezonden via het youtube kanaal van de Grote Kerk.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie