Afbeelding
De Limonadebrigade

Instructeur EHBO Vereniging Gorinchem in MamaCafé en Ouder-Kind Inloop

15 oktober 2022 om 10:14 Activiteiten

GORINCHEM Op vrijdagochtend 21 oktober is tijdens het MamaCafé bezoek van Aart Verschoor, bestuurslid en instructeur van EHBO vereniging Gorinchem te gast. Hij gaat van 10:00 tot 12:00 uur met ouders in gesprek over het verlenen van eerste hulp aan kinderen. Op vrijdagochtend 11 november doet hij van 9:30 tot 11:30 uur hetzelfde, maar dan tijdens de Ouder-Kind Inloop in Wijkcentrum Rozenobel.

De deelnemers kunnen deze ochtend(en) bij Aart terecht met diverse vragen over gevaren bij jonge kinderen. Hoe verzorg je bijvoorbeeld schaafwonden, snijwonden, bijtwonden of insectenbeten het best? Wat moet je doen als een kind een brandwond oploopt door een heet voorwerp of door vuur? Maar ook: hoe ga je ermee of als een kind zich verslikt of bewusteloos raakt en hoe verplaats je een gewond kind, indien nodig? Over al deze en andere vragen kunnen jullie in gesprek gaan met Aart en met elkaar. Samen ervaringen uitwisselen en tips krijgen om verantwoord te kunnen handelen in onverwachte situaties. Vaak gebeuren die al in en rondom huis, dus het is fijn om deze ochtend extra handvaten te krijgen.

Ook Relinde is deze ochtend(en) aanwezig. Zij is voorleesvrijwilliger vanuit de samenwerking tussen De LimonadeBrigade en de Bibliotheek AanZet.

Het MamaCafé is op vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem. De Ouder Kind Inloop is elke vrijdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur in Wijkcentrum Rozenobel, gevestigd aan het Dukatenplein 2 te Gorinchem. Toegang is gratis. Koffie, thee en versnaperingen zijn voor eigen rekening. Info: www.limonadebrigade.nl.

advertentie
advertentie