PvdA en Democraten Gorinchem willen tijdelijk meer gezinnen gebruik laten maken van de Voedselbank
PvdA en Democraten Gorinchem willen tijdelijk meer gezinnen gebruik laten maken van de Voedselbank Voedselbank Gorinchem

Tijdelijk meer gezinnen ondersteunen met voedselbank

9 februari 2021 om 12:32 Corona

GORINCHEM Partij van de Arbeid en Democraten Gorinchem willen tijdelijk meer gezinnen gebruik laten maken van de voedselbank, het gaat dan om gezinnen die door corona in de financiële problemen zijn gekomen. .

In het voorstel vragen ze het college om extra ondersteuning te verlenen aan gezinnen die financiële problemen ondervinden door de huidige coronasituatie. Dat zijn in deze tijd juist ook gezinnen die in de normale situatie niet in aanmerking komen voor de voedselbank, omdat ze net boven de toelatingsgrens zitten. Via vrijwilligers van beide partijen, die zich wekelijks inzetten bij de voedselbank, is gebleken dat er meer behoefte is aan ondersteuning bij die gezinnen door inkomensverlies en extra kosten. Daarom stellen de partijen met dit initiatief voor om huishoudens met een laag inkomen die net boven de toelatingsgrens zitten toch tijdelijk gebruik te laten maken van de voedselbank. ,,Veel minima kunnen hun inkomen in deze coronatijd moeilijk aanvullen bij ondernemers, zoals bijvoorbeeld de horeca”, zo vertelt raadslid Jack Oostrum, die al langere tijd aan het initiatiefvoorstel werkt. Voor de extra kosten voor de voedselbank kan een beroep gedaan worden op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). 

DIERENARTS Ook stellen PvdA en Democraten Gorinchem voor om een regeling te treffen om de kosten van een dierenarts te vergoeden, voor mensen die gebruik maken van de voedselbank. ,,Daarmee kunnen mogelijk risicovolle situaties in betreffende huishoudens worden voorkomen en het draagt bij aan de gezondheid en het dierenwelzijn voor de huisdieren”, zo stellen de raadsleden Jack Oostrum en Kees van Willigen. ,,Soms gaan mensen niet naar de dierenarts omdat ze de rekening niet kunnen betalen en dat zorgt dan voor spanningen in een gezin. In veel gezinnen is een huisdier een gezinslid”, zo stelt raadslid Oostrum. Soms biedt de regeling voor bijzondere bijstand uitkomst, voor deze kosten. Liefst zien beide partijen dat het initiatiefvoorstel wordt behandeld in de raadsvergadering van donderdag 18 februari, maar eerst krijgt het college de kans een reactie te geven op het voorstel. Oostrum verwacht dat het dan ook dat het voorstel pas in maart kan worden behandeld. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie