Bloemen en kaarsjes bij het kattenhuisje van Jopie
Bloemen en kaarsjes bij het kattenhuisje van Jopie Bert Gorjee

Gorinchem-Oost treurt om poes Jopie die werd doodgereden op de Laagdalemseweg

Dieren

GORINCHEM Jopie, de bekendste poes uit Gorinchem-Oost, is woensdagmiddag doodgereden op de Laagdalemseweg. Dat laat Bert Gorlee weten in een bericht aan de redactie. Donderdag lagen bloemen bij het kattenhuisje en enkele brandende kaarsjes, zo liet Jaap Lievisse Adriaanse weten. 

,,Afgelopen woensdag reden wij tegen vijf uur ’s middags ons wijkje uit, en we waren nog niet de Laagdalemseweg opgedraaid toen we al moesten stoppen omdat in beide richtingen auto’s stil stonden. Het schemerde al een beetje, en de schrik sloeg ons direct om het hart,” zo schrijft Bert Gorlee. ,,Dichterbij gekomen werd onze vrees werkelijkheid: Jopie lag op het wegdek. Onbeweeglijk. En in close up was het maar al te duidelijk dat Jopie op slag overleden moest zijn. Diezelfde middag hadden we haar nog een aai kunnen geven, en nu was het ineens afgelopen.” 

NEGEN LEVENS Diverse malen werd het kattenhuisje van Jopie vernield, ook werd ze meerdere malen geopereerd, maar knapte steeds weer op. ,,We weten dat je al heel wat meegemaakt had, inclusief grote operaties om je weer op de been te helpen. Maar nu was je misschien toch aan het einde van de spreekwoordelijke negen levens die een kat schijnt te hebben. Je was heel bijzonder voor de wijkbewoners. We zullen je niet snel vergeten,” zo besluit Bert Gorlee zijn bericht. 

KATTENHUISJE Een paar weken geleden gaf Jopie via Gorlee nog uitvoerig haar mening over wat zij vond van het trage tempo van de booster-campagne. ,,Dat loopt inmiddels een stuk beter. Het zal niet lang meer duren of je kunt ook in Gorinchem zo maar binnenlopen in de witte tent – zonder afspraak – om die derde prik alsnog te halen. We waren al bijna op weg om Jopie te gaan interviewen voor een nieuw verhaal. En er zou ongetwijfeld weer voldoende te vertellen zijn, want Jopie’s mooie huisje is inmiddels opgesierd met een duidelijk opschrift. Je hebt er helaas maar kort van kunnen genieten.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Kaarsjes in het kattenhuisje
Jopie, de beroemdste poes van Hoog-Dalem in zijn kattenhuisje
Het kattenhuisje van poes Jopie
advertentie