Afbeelding
wasi1370 via Pixabay

Gorinchem geeft opnieuw subsidie voor groene daken

15 mei 2022 om 08:07 Duurzaamheid

GORINCHEM Na het succes van de subsidie Groene Daken van vorig jaar, biedt de gemeente Gorinchem deze ook dit jaar weer aan. Groene daken geven de stad en buurt een groener aanzien en ze zijn goed voor de natuur. 

Groene daken hebben veel voordelen. Zo zorgen ze in de zomer voor een koeler huis en in de winter houden ze de warmte goed vast. Een groen dak is dus een natuurlijke isolatie en daardoor verbruik je minder energie. Goed voor het klimaat en de portemonnee. Ook zijn groene daken in staat regenwater op te vangen en ook weer langzaam af te voeren. Zeker in een stad waar veel stenen zijn, is dit belangrijk om wateroverlast tegen te gaan. Daarbij beschermt een groen dak ook het dak eronder waardoor het langer meegaat. Een dubbele duurzame oplossing.

GROEN, GROENER, GROENST De subsidie Groene Daken is een manier voor de gemeente om de aanleg van groene daken te stimuleren. Je kunt meedoen met `Ik maak Gorinchem groener….met een groen dak` tot het einde van het jaar. Kijk op www.gorinchem.nl/groenedaken voor meer informatie en de voorwaarden van de subsidie.

ASBEST Wie het helemaal duurzaam wil aanpakken, checkt voordat groene dak erop gaat het huidige dak. Een asbest dak verwijderen bijvoorbeeld is een milieuvriendelijke keuze. De gemeente geeft gratis proefmonstertjes weg waarmee je zelf kunt checken of je asbest op je dak hebt. Vraag het aan via duurzaam@gorinchem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie