Afbeelding
Lucas Versteeg
video

Shelley’s zomerbaan: van Facebookfoto’s tot horecawerk

Economie

GORINCHEM Door het coronavirus is de zomervakantie van 2020 anders dan anders. Ook jongeren hebben een lange zomer te overbruggen, waarbij er minder mogelijk is dan normaal. Een zomerbaantje kan een oplossing zijn en de bijverdiensten zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. De komende tijd spreken we wekelijks met een jongere uit Gorinchem over zijn of haar vakantiebaantje. 

door Lucas Versteeg

Met een fotocamera in haar handen loopt Shelley Verheij (20) rond op een netwerkborrel van Joyn The Free. Als zomerbaantje vervult ze de creatieve rol van accountmanager bij het bemiddelingsbureau. ,,Eén maand geleden ben ik hiermee begonnen. De baan houdt in dat ik me bezighoud met de sociale media van het bedrijf. Ik onderzoek wat de doelgroep leuk vindt en maak foto’s voor Facebook en Instagram. Wanneer ik straks klaar ben ga ik de foto’s nog bewerken. Daarna kunnen ze online.”

Shelley studeert Creative Buisness aan de Hogeschool van Amsterdam en haar zomerbaantje sluit hier goed op aan. ,,Op mijn studie leer ik dingen die te maken hebben met communicatie van bedrijven en nieuwe media. Dat kan ik bij dit zomerbaantje goed toepassen!”

HORECA Ook is Shelley funflexer bij Joyn The Free. ,,Dit doe ik al anderhalf jaar. Vanuit dat werk ben ik doorgegroeid nu naar accountmanager, maar ik werk nog steeds op de vloer. Ik mag op verschillende plekken in Nederland in de horeca werken, van een terras-festival in Amsterdam tot op de Gorinchemse Grote Markt. Het is maar net waar mensen nodig zijn!” Dit heeft veel voordelen volgens Shelley: ,,Ik leer veel mensen kennen en het werk is lekker gevarieerd.”

De horeca is weer aan het opstarten na de sluiting door het coronavirus. ,,Het was een moeilijke tijd voor iedereen die in de horeca werkte. Ik heb in die tijd geholpen met de distributie van een supermarkt. Het is fijn dat alles weer wat meer opstart.”

Jaren geleden werkte Shelley al bij een supermarkt, een bowlingbaan en een restaurant. ,,Ik vind het leuk om heel verschillend werk te doen en creatieve dingen hebben mijn voorkeur. Voor andere jongeren heb ik de tip om op veel vlakken ervaring op te doen, zodat je erachter komt wat je wel of niet leuk vindt!”

advertentie