Medewerkers van steunpunt Gorinchem van de Belastingdienst
Medewerkers van steunpunt Gorinchem van de Belastingdienst Belastingdienst

Belastingdienst viert 1-jarig bestaan steunpunt in Gorinchem

29 oktober 2022 om 08:10 Economie

GORINCHEM Op 3 november viert de Belastingdienst het 1-jarig jubileum van het steunpunt in Gorinchem. Sinds een jaar is het steunpunt te vinden in het stadhuis. Hier kunnen alle inwoners van Gorinchem en omgeving terecht voor persoonlijke hulp bij belastingvragen. Bijvoorbeeld over het invullen van een aangifteformulier, het regelen van een nabestaandenmachtiging, een betaalregeling, of over toeslagen. Medewerkers van de Belastingdienst nemen de tijd voor elke bezoeker en helpen hen bij vragen. 


Medewerker Carina Kloots van de Belastingdienst ziet dagelijks dat inwoners het persoonlijk contact op locatie waarderen. ,,Voor het aanvragen van zorg- of huurtoeslag laat ik dan zien wat het maximale bruto jaarinkomen en eigen vermogen mag zijn of ik leg uit hoe je zélf thuis nog een proefberekening kunt maken. Ook vul ik samen met inwoners regelmatig een verzoek tot uitstel van betaling in”, zo geeft Carina twee voorbeelden van haar dagelijkse werk in het steunpunt in het stadhuis.

EEN WIN-WIN SITUATIE

Wethouder Dienstverlening, Attie Mager van de gemeente Gorinchem: ,,De onderlinge samenwerking met de partners in het stadhuis is prettig. De komst van de Belastingdienst naar het stadhuis vergroot het aanbod aan onze inwoners. Het is goed om gerichte expertise in huis te hebben. Zeker in deze tijd is het van toegevoegde waarde dat we inwoners gezamenlijk snel van dienst zijn. Maak gerust een persoonlijke afspraak voor vragen over belastingen of toeslagen. In het stadhuis helpen wij graag.”

EEN PERSOONLIJK GESPREK

Bjorn Meijer, Unitdirecteur Dienstverlening bij de Belastingdienst, vindt het belangrijk om dichtbij de burger te staan: ,,We ontmoeten nu dagelijks inwoners uit Gorinchem en omgeving die we eerder nog onvoldoende kenden. Zij hebben vaak een verandering in hun leven meegemaakt. Zoals de start van een nieuwe baan, een scheiding of een huwelijk. Dit kan invloed hebben op belastingzaken en het krijgen van huur-, zorg-, of kindertoeslag. Bij het steunpunt kunnen inwoners van Gorinchem terecht voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van de Belastingdienst. Hier wordt rustig de tijd genomen voor alle afspraken. Zeker als het zoeken naar een oplossing wat langer duurt.”

AFSPRAAK MAKEN

Wie vragen heeft over belastingzaken en gratis hulp wil, kan een afspraak bij het steunpunt in Gorinchem. Dit kan online of via de BelastingTelefoon. Het steunpunt is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 09:00 uur en 16:00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie