De opening van het welzijnspunt in Gorinchem
De opening van het welzijnspunt in Gorinchem Gemeente Gorinchem

Gorinchem opent welzijnspunt voor inwoners

18 februari 2022 om 07:37 Maatschappelijk

GORINCHEM Inwoners van Gorinchem kunnen vanaf nu met hulpvragen terecht bij het Welzijnspunt Gorinchem. Het Welzijnspunt opende donderdag in aanwezigheid van wethouder Eelke Kraaijeveld haar deuren. Twee ochtenden per week kunnen inwoners zonder afspraak langskomen of contact opnemen met het Welzijnspunt dat gevestigd is in de hal van het stadhuis.  

Het nieuwe welzijnspunt van Gorinchem wordt bemenst door betrokken en ervaren medewerkers van onder andere het Vrijwilligerssteunpunt, het Mantelzorgsteunpunt, het Wmo-loket en De Klussendienst. Zij staan klaar om inwoners met hulpvragen vroegtijdig te ondersteunen. Zo helpen zij bij het helder krijgen van de vraag, geven informatie en advies en verwijzen naar de juiste maatschappelijke organisatie of het juiste initiatief in de stad. 

Wethouder Kraaijeveld is blij met de komst van het welzijnspunt: ,,Het is ontzettend belangrijk dat iedereen die het nodig heeft weet waar je in Gorinchem terecht kunt voor passende hulp of ondersteuning. Het Welzijnspunt Gorinchem en zijn betrokken medewerkers maken het mogelijk om snel en op een laagdrempelige manier antwoord te krijgen op de hulpvraag van de inwoners en staat in verbinding met andere maatschappelijke organisaties in de stad. Het is hiermee een waardevolle aanvulling op het bestaande aanbod in Gorinchem.”

HOE BEREIK JE DE INWONERS? Het Welzijnspunt in Gorinchem heeft tot doel om de sociale dienstverlening van de stad beter vindbaar te maken. In Gorinchem zijn vele welzijnsorganisaties actief en worden vele activiteiten aangeboden. Desondanks is het soms lastig voor inwoners om te bepalen waar ze het beste terecht kunnen met hun vraag. De maatschappelijke instanties weten de inwoners soms niet goed te bereiken. Het Welzijnspunt voorziet in de behoefte om hulpvraag- en aanbod nog meer samen te brengen. Denk aan hulp bij het invullen van papieren, vragen over vrijwilligerswerk, taalonderwijs, of mantelzorg. Maar ook bij vragen over eenzaamheid en bij financiële problemen. Zo kunnen inwoners vanaf nu zowel telefonisch als fysiek terecht met alle welzijnsvragen. 

BEREIKBAARHEID Het Welzijnspunt was al bereikbaar voor maatschappelijke partners en is nu ook geopend voor de inwoners van Gorinchem. Het Welzijnspunt is open op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en bereikbaar op 0183- 659 544 of welzijn@gorinchem.nl. Het Welzijnspunt is gevestigd in de centrale hal van het stadhuis, aan het Stadhuisplein 1, Gorinchem.

advertentie
advertentie