Afbeelding
Fay Plessen
Column Lieve Loes:

Ik weet het niet

3 december 2022 om 09:52 Economie

Lieve Loes,

Het Leerwerkloket geeft advies over leerwerktrajecten, of wat je bijvoorbeeld nodig hebt om bepaald werk te kunnen doenmaar ik weet helemaal niet wat ik wil! Kun je me daar ook bij helpen?

Zoekend in Zijderveld

Beste Zoekend,

Dat begrijpen wij heel goed, dat je niet weet wat je wilt of wat bij je past. Dat is ook een moeilijke vraag en het antwoord kan in je leven ook nog wel eens veranderen. Dan heb je dus ergens voor op school gezeten en er lange tijd in gewerkt, maar dat wil je niet meer of dat kun je niet meer. En dan?

Of misschien sta je aan het begin van je loopbaan, heb je allerlei ‘baantjes’ gehad en was dat prima om geld te verdienen, maar wil je nu iets waar je écht voor wilt gaan.

We spreken vaak mensen die het (even) niet (meer) weten. En er is ook zo veel, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Daar kunnen wij bij helpen inderdaad.

Uiteindelijk moet je het zelf doen natuurlijk, bij jezelf te rade gaan wat je leuk vindt en wat niet. Dit kun je alleen zelf kiezen, maar hierin kunnen we je wel ondersteunen. 

Concrete mogelijkheden zijn, 1) uiteraard, één of meerdere persoonlijke gesprekken met mij of één van mijn collega’s, 2) onze workshop van drie middagen: “Aan de slag met je loopbaan”. Deze begint al op woensdag 7 december, dus dat is misschien te kort dag, maar stuur ons een mail en dan nodigen we je uit voor de volgende keer, of 3) de Oriëntatiecarrousel. Hier kun je binnenkijken bij een aantal bedrijven in de regio en misschien zelfs een dagje meelopen. Zo krijg je een beter beeld van de werkzaamheden in een functie of branche.

Er zijn nog meer mogelijkheden, maar dan moet je dáár weer uit gaan kiezen, dus laten we het overzichtelijk houden.

We zien je graag voor een gesprek, de workshop of de Oriëntatiecarrousel!

Groeten,

Loes de Loopbaanadviseur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie