Afbeelding
foto: GP-buro

Verrassend Lingehavenconcert

7 september 2019 om 10:37 Evenementen

GORINCHEM 1600 schoolkinderen die met elkaar het Wilhelmus zingen. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar het gebeurde tijdens het Lingehavenconcert dat gisterenmiddag van start ging in Gorinchem. De kinderen kregen die middag op een unieke wijze een educatieve muziekscholing in de open lucht. Een combinatie van klassieke en lichte muziek.

Walter Proost en zijn orkest Europeam Philharmonia gaven 's avonds een eerbetoon aan Hans Zimmer, grootmeester van de soundtrack en vele nieuwe fragmenten van filmmuziek. Het werd een spektakel met muziek uit onder andere de Lion King, Rain Man, Pirates of the Caribbean, Gladiator, Crimson Tide and Demons,The Last Samurai, Pearl Harbor.
Ook vandaag is er nog van alles te zien en te beleven in de Lingehaven. De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje komn vanmiddag voorbij. Brel&Brass is het nieuwste en tot nu toe meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Tijdens deze Nederlandse tournee werkt ze samen met bastrombonist Jos Jansen. Het concert wordt samen verzorgd door Brassband Rijnmond o.l.v. Chris Derikx. Aanvang 15.00 uur.

Op zaterdagavond mag het publiek rekenen op een zeer afwisselende programmering van diverse prominente artiesten. Te beginnen met Gorcumer Georgios Lazakis (33) die garant staat voor een uniek concert. Lazakis, de grondlegger van School Of HeART Knocks en doorgedrongen tot de Kleurrijke Top 100, een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders.

BOSCO little big band is een vet swingende ritmesectie, een krachtige blazerssectie en de energieke, charismatische frontman Eric Vloeimans. Een heerlijke avond waarin trompettist Eric Vloeimans het publiek meeneemt in een muzikale reis vol herkenbare en memorabele momenten uit de rijke muziekhistorie.

Aan het einde van de avond een optreden van de inmiddels beroemde Dennis van Aarssen uit Spijk winnaar van de The Voice winnaar 2019. Per eind september start hij de theatertour samen met BOSCO. Dennis heeft gekozen voor een kleurrijke mix die bestaat uit de mooiste liedjes uit het Great American Songbook, bekende jazz standards en populaire songs van grote zangers en chansonniers zoals Charles Aznavour, Michael Bublé en Stromae. Dennis zingt daarbij ook een aantal nieuwe nummers. Zijn optreden staat garant voor een gloedvolle avond met liedjes vol muzikale herinneringen.

Aanvang: 20.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie