Afbeelding
Kevin de Bruin

Veel belangstelling Lingehavenconcert ondanks wind en regen

7 september 2019 om 14:16 Evenementen

GORINCHEM Het Lingehavenconcert zorgde vrijdag weer voor een lach op de gezichten van veel toeschouwers. Het publiek verzamelde zich rond het water om te genieten van een gratis concert. Mensen bleven aandachtig kijken, ondanks de regen en wind.

Voorafgaand aan het concert was er wat onvrede. Enkele mensen klaagden dat er dit jaar geen tribune was en dat het zicht op het podium niet zo goed was. Al snel waren de beste plekken bezet en moesten veel mensen staand toekijken. Iedereen was vrij ver van het podium verwijderd, al kon alles worden gevolgd via schermen die aan de overkant van het water aan de huizen waren gemonteerd. Ondertussen begon het langzaam te regenen en werden de poncho's tevoorschijn gehaald. Toen het concert startte werd dat mopperen een stuk minder.

Ondanks het slechte weer en de partituur die zo hier en daar het water inwaaide, werden bezoekers getrakteerd op een iconische avond aan filmcomponist Hans Zimmer. Filmmuziek werd ten gehore gebracht, waaronder muziek uit The Lion King, Gladiator en Pirates of the Caribbean. Het publiek was erover te spreken. Ook trad breakdancegroep Breaksquad op. Deze groep haalde eerder de finale van Holland Got Talent. 's Middags was er ook al een kinderconcert waarbij kinderen een educatieve muziekscholing in de openlucht kregen.

Het Lingehavenconcert is nog niet afgelopen. Ook zaterdagmiddag en -avond komen er nog artiesten. Zo is er nog 'Brel & Brass' met Micheline van Hautem en Jos Jansen. Ook komt Dennis van Aarssen, bekend van The Voice, nog langs om het Lingehavenconcert feestelijk af te sluiten.

advertentie
advertentie