Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Bram van den Heuvel

Avondvierdaagse in Altena gaat toch door

11 juni 2020 om 19:41 Evenementen

WERKENDAM / SLEEUWIJK] Een jaar geen Avond4daagse is ondenkbaar. Daarom organiseren de organisaties van de A4D Werkendam en Sleeuwijk samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes een speciale versie van het grootste wandelfestijn. 

Met de Avond4daagse Home Edition kan iedereen zijn eigen individuele wandeltocht lopen. Via de speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app, lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en te grote groepsvorming voorkomen. En natuurlijk wacht na vier dagen wandelen de enige echte Avond4daagse medaille. 

Iedereen die zich inschrijft via www.avond4daagse.nl kan gebruik maken van het onderdeel Avond4daagse Home Edition in de app eRoutes. Deelnemers geven hierin aan hoeveel kilometer ze willen lopen en waar ze willen vertrekken. De app maakt dan vier verschillende routes vanaf dat punt. En, heel handig, de routes eindigen ook op het vertrekpunt. Dus de deelnemers komen altijd weer thuis. Bovendien houdt de app bij waar en wanneer je loopt. Zo krijgen deelnemers ook een overzicht van hun prestaties. 

Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk gaan lopen, kunnen deelnemers vanaf deze week tot en met 31 augustus de Avond4daagse lopen. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken. 

De deelnemers lopen met automatisch aangemaakte routes. Dat betekent dat dit geen gecontroleerde routes op verkeersveiligheid zijn. Ook lopen zij in kleine aantallen samen en zijn er geen verkeersmaatregelen (zoals de inzet van verkeersregelaars) die er normaal wel zijn. Het is daarom belangrijk dat ouders of verzorgers meelopen met hun kinderen. 

Deelname kost 5 euro per persoon. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal plaats, maar ouders of verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in via de website. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5, 5 of 10 kilometer. Meer informatie over het aanmelden en de ontvangst van de medaille op de websites van beide stichtingen; www.a4dwerkendam.nl www.a4dsleeuwijk.nl

advertentie
advertentie