Een zomeravond met buitenbios aan de Stadswal in 2019.
Een zomeravond met buitenbios aan de Stadswal in 2019. FERRY VERHEIJ

IFFG houdt een zomerse buitenbios

Evenementen

GORINCHEM Dat het dit jaar allemaal anders loopt dan verwacht zal niemand meer van opkijken. Gelukkig heeft het IFFG (Internationaal FilmFestival Gorinchem) een zomerse biosagenda weten te realiseren.

Na de succesvolle buitenvertoningen in de maand juli, staat 20 tot en met 22 augustus de zomeravond buitenbios aan de stadswal in Gorinchem op de planning. Met drie ijzersterke films, die het zeker verdienen om extra gedraaid te worden. Nadat begin dit jaar de bioscopen voor maanden hun deuren moesten sluiten, draaiden de films minder of niet op het grote doek.

Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus staan respectievelijk geprogrammeerd Dolor y Gloria, The Whistlers en La Belle Époque. De films verhalen over ingewikkelde relaties, liefde, verraad, bedrog, verlangens en nostalgie. Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe.

Dolor y Gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.

The Whistlers werd genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes en ging dit jaar in première in Nederland bij de IFFR.

La Belle Époque beleefde zijn wereldpremière tijdens het filmfestival van Cannes. Deze romantische komedie won prijzen voor beste scenario, beste decor en beste actrice.

De unieke locatie aan de stadswal maakt de setting compleet. Vorig jaar was het IFFG voor het eerst bij de locatie van De Koninklijke Harmonie De Bazuin. Deze avond was snel uitverkocht, daarom nu drie avonden.

Keuze en ruime plekken voor iedereen op 20, 21 en 22 augustus om 21.15 uur aan de Dalemwal 15d in Gorinchem. Direct tickets bestellen of meer informatie via FB pagina IFFG of website www.iffg.nl.

Zomeravond Buitenbios Stadswal 2019
advertentie