Binnen de vesting van Loevestein kun je in de avond van 27, 28 en 29 augustus film kijken onder de sterrenhemel.
Binnen de vesting van Loevestein kun je in de avond van 27, 28 en 29 augustus film kijken onder de sterrenhemel. Slot Loevestein

Film kijken op Loevestein

11 augustus 2021 om 14:45 Film

Bioscoop onder de sterrenhemel

POEDEROIJEN Binnen de vesting van Loevestein kun je in de avond van 27, 28 en 29 augustus film kijken onder de sterrenhemel. 

Het aangelichte kasteel fungeert daarbij als decor, dit is wel een hele bijzondere en intieme bioscoopsetting. Loevestein organiseert de filmvertoningen in samenwerking met International Film Festival Gorinchem en het Rode Kruis. 

Deze driedaagse buitenbioscoop staat in het teken van het Themajaar 400 jaar Hugo de Groot. De relatie tussen de films en het gedachtegoed van Hugo de Groot wordt toegelicht tijdens interessante voorbesprekingen van de films, door Annabel Dijkema, hoofd Musele Zaken van Loevestein en Tessa Beeloo, Coördinator Humanitair oorlogsrecht van het Rode Kruis.

Op 27 augustus wordt afgetrapt met de visueel verbluffende documentaire Honeyland, over evenwicht tussen mens en natuur. Op de tweede avond wordt de Nederlandse Oscarinzending ‘Quo Vadis, Aida?’ getoond; een aangrijpende verslag door de ogen van de tolk Aida tijdens haar werk op de Nederlandse VN basis in Srebrenica. Op 29 augustus wordt er afgesloten met ‘For Sama’, een ijzersterke en aangrijpende documentaire uit Aleppo. Het is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict.

Reserveren is noodzakelijk. Tickets kosten € 14,- en zijn te koop op de website van Loevestein www.slotloevestein.nl/activiteiten/filmvertoningen-op-loevestein/. De inloop is vanaf 19:00 uur, de horeca is dan ook geopend voor een drankje en wat lekkers.

Kom je vanuit Woudrichem of Gorinchem? Dan is het ook mogelijk om een ticket te reserveren in combinatie met een overtocht van de veerdienst Riveer of Boven ’t Gat.

Tevens is er momenteel een tijdelijke tentoonstelling over Hugo de Groot te bezoeken in Slot Loevestein. Bij de tentoonstelling ‘400 jaar Hugo de Groot’ kruipt de bezoeker niet alleen in de boekenkist van Hugo de Groot, maar ook in zijn hoofd. 

In de zomervakantie is het slot elke dag open van 10.00 uur tot 17.00 uur er van alles te doen op Slot Loevestein. Bestorm het klimparcours, ga met Hugo’s speurboekje op ontdekking in de vesting of ga luisteren en kijken bij een van de activiteiten. Zie: www.slotloevestein.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie