Afbeelding
Mika de Vrij

IFFG Buitenbios start in Lingewijk Gorinchem

5 juli 2021 om 10:06 Film

GORINCHEM Op vrijdagavond 9 en zaterdagavond 10 juli start het Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) de filmzomer met haar eerste buitenbioscoop, beginnend in de Lingewijk in Gorinchem. ,,We kijken uit naar een zomer vol mooie, bijzondere en sterke films”, vertelt festivaldirecteur Anika van der Kevie, ,,en een film op het grote doek onder de sterrenhemel is zo’n andere beleving dan thuis op de bank.”

Aankomend weekend wordt het scherm opgezet op het grasveld achter de JP Waale School. Bezoekers kunnen met hun eigen kleedje, stoel of kussen plaats nemen onder de sterrenhemel en genieten van de film. ,,Wij regelen de rest”, aldus van der Kevie. ,,Naast een bijzondere film zorgt IFFG ook voor een hapje en drankje. We zijn zo blij onze bezoekers weer te kunnen begroeten en samen te genieten van film.”

LIEFDE, FAMILIE EN VRIENDSCHAP Beide films draaien om liefde, familie en vriendschap en zijn toegankelijk voor een breed publiek, perfect voor een buitenbioscoop. Op vrijdag verschijnt de Italiaanse romantische film Sette Giorni op het doek. Ivan en Chiara ontmoeten elkaar tijdens de voorbereidingen van de bruiloft van Ivan’s broer en Chiara’s beste vriendin. De twee worden stapelverliefd op elkaar, met grote gevolgen vandien.

Zaterdag draait de film Captain Fantastic, het verhaal van Ben die met zijn gezin diep in de bossen van Amerika leeft. Daar heeft hij de ideale wereld voor zijn zes kinderen geschapen, ver van de hectiek van het hedendaagse bestaan. Het leven is puur en overzichtelijk, tot een dramatische gebeurtenis alles verandert. Beide avonden kunnen bezoekers ook genieten van een drankje en lekkers bij onze foodtruck.

TIEN BUITENBIOSCOOPAVONDEN De vertoningen in de Lingewijk zijn de eersten van een reeks van tien buitenbioscoopavonden. IFFG kiest ook dit jaar voor bijzondere en unieke locaties en vertoont films voor jong en oud. Het complete zomerprogramma en ticketverkoop vind je op www.iffg.nl. Bestel snel, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie