Afbeelding
IFFG

Internationaal Film festival Gorinchem (IFFG) lanceert Zomerprogamma

13 juni 2021 om 16:07 Film

GORINCHEM Donderdag 10 juni lanceerde het Internationaal Film festival Gorinchem (IFFG) haar stralende zomerprogramma en startte de kaartverkoop.

Na een succesvolle online editie van het jaarlijkse filmfestival in april, gaat het IFFG deze zomer weer fysieke filmvertoningen programmeren. Het scherm wordt maar liefst tien keer opgezet voor de buitenbioscoop, op vier verschillende locaties. Het team kondigt met trots het zomerprogramma aan. ,,We hebben zó veel zin om weer samen te genieten van de mooiste films. Heerlijk om dit buiten onder de sterrenhemel te doen!”, aldus de opgewekte directeur Anika van der Kevie.

CAPTAIN FANTASTIC Op de agenda staat een breed en divers aanbod, met nieuwe films, maar ook films die het verdienen nog eens op het grote doek te worden getoond. Een greep uit het zomerse aanbod: Captain Fantastic, Undine, Öndög, Woman et War en Eté85 van de bekende Franse regisseur Francois Ozon. ,,De buitenbios heeft een zomerse en gezellige sfeer. Het is zo fijn om weer samen naar films te gaan kijken. En natuurlijk is er op de locaties wat lekkers te verkrijgen”, aldus Van der Kevie.

VOOR IEDER WAT WILS Vriendschap, liefde, strijdlust, natuur, familie en muziek, het IFFG neemt je mee in verhalen van over de hele wereld. Van der Kevie: ,,De films zijn verrassend en toegankelijk, door het brede aanbod is er voor ieder wat wils. Het IFFG selecteert op diversiteit en thema’s, maar kijkt ook hoe de film past bij de locatie. In het natuurcentrum in het stadspark vertonen we een prachtige documentaire over een klimaatproject in Zuid-Afrika. In augustus draait het bij Slot Loevestein om mensenrechten, geheel in de lijn van het gedachtengoed van Hugo de Groot”.

Voor het complete programma en tickets: www.iffg.nl. Alle vertoningen vinden plaats onder voorbehoud en de organisatie houdt rekening met de geldende maatregelen.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie