Afbeelding
Radiograph of a Family

Radiograph of a Family in herkansing bij IFFG

23 maart 2022 om 19:29 Film

GORINCHEM Op maandagavond 28 maart gaat de bijzondere documentaire Radiograph of a Family in de herkansing, nadat deze eind vorig jaar verviel door de lockdown. De alom geprezen documentaire won diverse prijzen, waaronder beste lange documentaire bij IDFA 2020. Het Internationale Film Festival Gorinchem (IFFG) wil het publiek daarom deze film niet onthouden en programmeert Radiograph of a Family tijdens de Monday Movie Night, als opwarmer voor het jaarlijkse festival van 13 t/m 17 april.

,,Moeder trouwde een foto van vader”, is de openingszin van deze intieme documentaire. Het blijkt geen dichterlijke vrijheid van maker Firouzeh Khosrovani. Haar moeder Tayi trouwde in Teheran letterlijk met een portret van Hossein, omdat hij als student radiologie in Zwitserland niet zomaar kon terugkeren naar zijn thuisland. Het blijkt tekenend voor de kloof die altijd is blijven bestaan in dit huwelijk tussen de seculiere, progressieve Hossein en de traditionele, devote moslim Tayi.

Deze familiegeschiedenis is tegelijkertijd een portret, waarbij de conflicten in de Iraanse maatschappij in opmaat naar en de nasleep van de Iraanse Revolutie van 1979, duidelijk zichtbaar zijn.

Op maandagavond 28 maart bekijk je deze fascinerende documentaire om 20.15 uur in Theater de Nieuwe Doelen in Gorinchem. Tickets en meer informatie via www.iffg.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie