Festivaldirecteur Anika van der Kevie heropent symbolisch het filmdoek.
Festivaldirecteur Anika van der Kevie heropent symbolisch het filmdoek. Ferry Verheij

Veelbekroonde film Minari te zien in Gorinchem bij IFFG

24 februari 2022 om 19:34 Film

GORINCHEM Nog zeven weken en dan vindt het Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) weer plaats. Van 13 t/m 17 april kleurt het IFFG de theaters in de vestingstad. Na een geannuleerde en online editie gaan nu de zaaldeuren weer open. In aanloop naar het jaarlijkse festival programmeert de organisatie nog twee parels van films in Theater de Nieuwe Doelen. Op 28 februari start het IFFG de eerste Monday Movie Night met een grote titel. De film Minari, één van de meest geprezen films van het afgelopen jaar.

Van over de hele wereld lokt de American Dream mensen naar de Verenigde Staten, zo ook het Koreaanse gezin Yi. Ze verruilen het stadse leven voor het landelijke Arkansas, waar Jacob, vader van het gezin, een stuk grond heeft gekocht. Hij hoopt dat de boerderij hen een beter leven zal geven, maar de nieuwe omgeving brengt veel uitdagingen met zich mee. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder plotseling bij hen intrekt, wordt het gezin pas écht op de proef gesteld.

Regisseur Lee Isaac Chung baseerde zijn film grotendeels op zijn eigen jeugd in een Koreaans-Amerikaans gezin op het platteland. Zijn ouders waren Zuid-Korea ontvlucht om een beter leven op te bouwen in Amerika, net als vele andere gezinnen in die tijd. Minari werd afgelopen jaar genomineerd voor honderden filmprijzen, waaronder zes Oscars.

Op maandagavond 28 februari is deze must-see op het grote doek te zien bij IFFG’s Monday Movie Night, om 19.45 uur in Theater de Nieuwe Doelen. Tickets en meer informatie via www.iffg.nl

advertentie
advertentie