Afbeelding
Vliegeniersmuseum

vliegtuigmotor krijgt plek in het vliegeniersmuseum Vuren

31 mei 2020 om 11:45 Historie

VUREN Vrijwilligers van het WO II en Vliegeniersmuseum in Vuren hebben een Rolls Royce Merlin Motor van de Mosquitto HK529 nachtjager schoongemaakt en geconserveerd. Ook is nog een stukje van de romp van de Mosquito te zien. De motor is vanaf 1 juni te zien in het museum.

De Mosquito bestond voor een groot gedeelte uit multiplex. Duidelijk is te zien dat het linnen en de metalen versterking werd gebruikt op een plek waar tijdens de vlucht grote krachten op kwamen te staan. Het rode linnen geeft aan dat dit deel waarschijnlijk afkomstig is van de bovenkant van een van de vleugels.

Deze RollS Royce Merlin motor was één van de twee van de RAF Mosquito HK529. Deze Mosquito nachtjager werd op de avond van 17 december 1944 op weg naar Dortmund onderschept door Hauptmann Fritz Lau en neergeschoten bij Amsterdam. Piloot Nicolai Roy Schwartz en navigator Robert Walter Donaldson kwamen beide om het leven. Zij liggen begraven op de Nieuwe Ooster begraafplaats te Amsterdam.

Deze vliegtuigmotor is te bezichtigen in het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren (Waaldijk 29) geopend vanaf maandag 1 juni. Openingstijden: in juni en september op vrijdag zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.  in juli en augustus op maandag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op alle feestdagen. Meer info via: www.egvl.nl

Vanwege de RIVM richtlijnen is reserveren noodzakelijk, dat kan via secretaris@egvl.nl. De dag voor uw bezoek voor 16.00 uur dient de reservering met naam, aantal bezoekers en bezoektijd aangevraagd te zijn; reserveren voor bezoek op dezelfde dag is niet mogelijk.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie