Afbeelding
Stichting OHW

Bernt Feis vertrekt als directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie

23 juni 2020 om 08:04 Historie

GORINCHEM Per 1 juli vertrekt Bernt Feis als directeur van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie.

Vijftien jaar geleden – in 2005 – richtte Feis het Programmabureau OHW op, dat toen een onderdeel was van de Stichting Groene Hart. Samen met Arcadis werd De Agenda voor de OHW opgesteld, waarmee de OHW op de kaart werd gezet. In 2009 richtte hij de Unie van Vestingsteden op, waaruit in 2017 de Stichting Oude Hollandse Waterlinie voortkwam. Inmiddels zijn hiervan bijna twintig gemeenten en waterschappen lid. Ook zijn er goede relaties met o.m. de Erfgoedtafel OHW van Zuid-Holland en de provincie Utrecht.

Afgelopen 15 jaar zijn meer dan 60 projecten rond de OHW uitgevoerd, variërend van festivals en exposities tot allerlei soorten wegmeubilair. Het belangrijkste zijn de wandel-, fiets- en vaarroutes. Door meer dan 200 informatieborden, bankjes en steigers - van Gorinchem tot Muiden en van Montfoort tot Alphen aan den Rijn - is de OHW voor het grote publiek zichtbaar gemaakt. Ook heeft de Stichting tal van onderzoeksrapporten en publicaties gepubliceerd en een Waterlinie Academie op poten gezet.

Na 1 juli gaat Feis zich bezig houden met het onderzoeksproject Witte Plekken, waarin verdwenen schansen en ruïnes worden geïnventariseerd. Verder wordt hij coördinator van het Platform Rampjaarherdenking. Als directeur wordt hij opgevolgd door de secretaris van de Stichting OHW, Margot Stolk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie