Anastasia van der Lugt (links) volgt Margot Stolk (rechts) op als directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie.
Anastasia van der Lugt (links) volgt Margot Stolk (rechts) op als directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Nieuwe directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie

30 oktober 2021 om 07:40 Historie

GORINCHEM Anastasia van der Lugt vervangt vanaf oktober Margot Stolk als directeur van Stichting Oude Hollandse Waterlinie. 

,,Ik ben bijzonder vereerd als directeur gevraagd te zijn”, zegt Van der Lugt. ,,In 2022 bestaat dit prachtige watererfgoed precies 350 jaar en dat vraagt om een jaar lang vieringen en festiviteiten. Ik zie uit naar de samenwerking met de vestingsteden, provincies en waterschappen die onderdeel uitmaken van deze waterlinie.”  

De kersverse en enthousiaste directeur is naast deze aanstelling onder meer werkzaam als bestuurder bij Stichting Fulcotheater in IJsselstein. Daarnaast heeft zij diverse projecten geleid zoals “de Hollandse IJssel Schoon”, “IJsselstein 75 jaar bevrijd” en “Proef IJsselstein”. Voorheen had zij een politieke loopbaan als wethouder en loco-burgemeester, eveneens in IJsselstein.   

Na het bestuur heeft ook het team Van der Lugt vorige week hartelijk welkom geheten. Tevens werd afscheid genomen van Margot Stolk, met een welgemeend dankjewel voor haar enorme inzet de afgelopen periode. ,,Ze is een echte verbinder en heeft belangrijke veranderingen doorgevoerd bij de stichting. We denken daarnaast aan haar terug als een warme persoonlijkheid die ook graag de handen uit de mouwen stak waar nodig. We wensen Margot heel veel succes met de nieuwe weg die ze inslaat en zullen haar zeker missen”, laat de stichting weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie