Afbeelding

Drie winnaars van boek ‘Dit was Gorinchem’ voor de mooiste verhalen

26 mei 2023 om 14:07 Historie

GORINCHEM Kees Gelderblom, Bert Vreeswijk en Guus van de Donk (96) zijn de gelukkige winnaars van een exemplaar van het boek ‘Dit was Gorinchem’. Uitgeverij Watermerk stelde drie exemplaren ter beschikking en Stad Gorinchem vroeg om de mooiste verhalen om te delen met onze lezers.

Zo schreef Bert Vreeswijk een prachtig verhaal over de atletische inbraak in het bankgebouw op de Groenmarkt. Kees Gelderblom maakte ons deelgenoot van de brand in het verdwenen postkantoor op de Groenmarkt. Connie Golverdingen-Temme vertelde over haar ome Guus van de Donk, die inmiddels 96 jaar is. ,,Telkens als wij op bezoek zijn moeten we even kijken naar het schilderijtje met het pand van zijn ouders. We krijgen dan het hele verhaal over hoe de meubelmakerij tot stand kwam. En hoe zwaar die tijden waren! Mijn zus uit Delft heeft het boek al in huis en daarin zag ik ook het pand van mijn oom terugkomen. Hoe leuk zou het zijn als ik hem dit boek cadeau kan doen”, zo schreef ze aan de redactie. 

Dit was Gorinchem van Erik van Tilborg vertelt het verhaal van meer dan zeventig opmerkelijke gebouwen, vaartuigen en objecten die verdwenen zijn uit Gorinchem, van de vroegste tijden van de stad tot nu toe. Van de middeleeuwse stadsmuren en de spectaculaire Blauwe Toren tot de negentiende-eeuwse kazernes en de na-oorlogse stadsvernieuwingen. Als rode draad door de verschillende verhalen loopt de geschiedenis van Gorinchem zelf en biedt het ook een inkijkje in de vaderlandse cultuur en gewoontes. Verlevendigd met talloze illustraties en kaarten, die de verdwenen bouwwerken tot leven doen komen en in een helder perspectief plaatsen. Het boek kost 38,95 en telt 206 pagina’s.

De afbeelding van het pand van Van der Donk uit het boek Dit was Gorinchem
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie