Stadswandeling in de Haarwijk
Stadswandeling in de Haarwijk Ilhan Tekir

Stadswandeling met kunstdialoog door de Gildenwijk

Kunst

[GORINCHEM] Atelier Gorinchem houdt woensdag 11 augustus van 10.00-11.30 uur een Stadswandeling met Kunstdialoog door de Gildenwijk. De wandeling is een alternatief voor de fysieke bijeenkomsten in een zaal of buurthuis over kunst en alles wat dat losmaakt.

Wandel ook mee met de Kunstdialoog door steeds weer een ander verrassend deel van Gorinchem. Soms door een deel van de oude vesting, andere keren door een van de nieuwere delen. Samen kijken en praten we over kunst in de buitenruimte, bijzondere architectuur, historische panden en straten. Maar zeker ook over wat dat losmaakt en herinneringen aan vroeger. De zesde keer gaat door de Gildenwijk. De start is met een kopje koffie bij de Welzijnsruimte, Wijnkoperstraat 5 in Gorinchem.

KIJKEN Atelier Gorinchem organiseert sinds 2018 de Kunstdialoog op wisselende locaties in de stad Gorinchem. Deze dialoog is een verbindende activiteit waarbij iedere deelnemer een bijdrage levert. Kennis van kunst is niet nodig. Wel zin in een mooi en diepgaand gesprek met andere deelnemers. Met de kunstwerken die per keer wisselen gaan de deelnemers, onder begeleiding van Marleen van Zwienen, in gesprek over kunst en over gedachten, associaties en herinneringen die opkomen. Het is een mooie manier om anders naar de kunstwerken en elkaar te kijken.

DIALOOG Van Zwienen is stadsgids en dialoogbegeleider bij Gorinchem in Dialoog en oprichter van Atelier Gorinchem. Zij organiseert verschillende activiteiten op kunst- en cultuurgebied in Gorinchem en omgeving. Voor aanmelden en meer informatie over de stadswandeling gecombineerd met de Kunstdialoog bel (06 55962895) of mail (info@ateliergorinchem.nl.. Er kunnen maximaal tien personen meewandelen.

advertentie
advertentie