Afbeelding
Wikipedia

Gedachtegoed Hugo de Groot gevangen in hedendaagse kunst, te zien in Fort Vuren

20 augustus 2021 om 18:30 Kunst

VUREN 400 jaar geleden ontsnapte Hugo de Groot via een boekenkist uit Slot Loevestein. Dat is wat iedereen geleerd heeft tijdens de geschiedenisles.

Minder bekend is dat het gedachtegoed van Hugo de Groot over vrede, vrijheid en recht al van groot belang was in het verleden, maar vandaag de dag relevanter is dan ooit. Met dit gedachtegoed zijn 24 kunstenaars van kunstcafé Rivierenland aan de slag gegaan. Zij hebben ieder, individueel of in samenwerking, het gedachtegoed van Hugo de Groot vertaald naar een kunstwerk. Dit heeft geresulteerd in 24 kunstwerken in verschillende disciplines die te bewonderen zijn in het weekeinde van 28 en 29 augustus, heel toepasselijk aan de overzijde van Slot Loevestein, in Fort Vuren. Tijdens deze expositie zullen diverse kunstenaars aanwezig zijn die desgewenst toelichting geven over hun creatie.

Openingstijden: Zaterdag 28 augustus van 11:00 tot 17:00 uur; zondag 29 augustus van 12:00 tot 16:30 uur.

Fort Vuren, Waalwijk 29, 4214 LB Vuren. De toegang is gratis.

KUNSTCAFÉ Kunstcafé Rivierenland is een platform voor zowel kunstenaars, schrijvers, fotografen, muzikanten, galeriehouders, maar zeker ook voor liefhebbers van kunst en cultuur. De intentie is om elkaar middels vrijblijvende bijeenkomsten te leren kennen en te inspireren. De gezellige maandelijkse bijeenkomsten, in de zomermaanden vaak buiten op het terras en ’s winters aan de lange tafels van de Fortwachterij van Fort Vuren, zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie