Marleen van Zwienen houdt 12 januari een digitale Kunstdialoog
Marleen van Zwienen houdt 12 januari een digitale Kunstdialoog Hannie Visser-Kieboom

Kunstdialoog met Marleen van Zwienen over digitale kunst

7 januari 2022 om 18:40 Kunst

GORINCHEM  Atelier Gorinchem houdt woensdag 12 januari van 10.00-11.30 uur opnieuw een digitale kunstdialoog, deze keer gaat het over digitale kunst. Al sinds 2018 houdt Atelier Gorinchem kunstdialogen op verschillende plekken in de stad, sinds 2020 houdt ze ook digitale dialogen en maakt kunstwandelingen. 

De kunstdialoog is een verbindende activiteit waarbij iedere deelnemer een bijdrage levert. Kennis van kunst is niet nodig. Wel zin in een mooi en diepgaand gesprek met andere deelnemers. Met de kunstwerken die per keer wisselen gaan de deelnemers, onder begeleiding van Marleen van Zwienen, in gesprek over kunst en over gedachten, associaties en herinneringen die opkomen. Het is een mooie manier om anders naar de kunstwerken en elkaar te gaan kijken.

In 2020 organiseerde Atelier Gorinchem een drietal digitale proefsessies. Nadat de starthindernissen genomen waren gingen de digitale Kunstdialogen van start. ,,De deelnemers die eerder aan een fysieke bijeenkomst deelnamen lieten weten dat het net als anders was. Ze ervoeren geen verschil. Mensen die nooit eerder aan een dialoog meededen waren verrast dat ze zo makkelijk en vlot een fijn gesprek met elkaar konden voeren. Afgelopen voorjaar zijn we verdergegaan met digitaal ontmoeten totdat we weer samen buiten konden wandelen. Zodra dit weer mag in het 2022 starten de wandelingen weer”, zo laat Marleen van Zwienen weten. Ze is dialoogbegeleider bij Gorinchem in Dialoog en oprichter van Atelier Gorinchem. Zij organiseert verschillende activiteiten op kunst- en cultuurgebied in Gorinchem en omgeving.

Lijkt het digitale ontmoeten wat lastig? Dan kunt u van tevoren contact opnemen zodat u even kunt oefenen. U krijgt persoonlijk stap voor stap uitleg. In de praktijk valt het reuze mee. Probeer het een keer. Misschien opent het ook mogelijkheden om met vrienden en familie op deze manier te communiceren. Voor de digitale Kunstdialoog gebruiken we Microsoft Teams. U hebt dus bijvoorbeeld een smartphone of een PC met goed internet nodig om deel te nemen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@ateliergorinchem.nl. Wie wil kan vooraf contact opnemen om te oefenen met de digitale dialoog. Er is een maximale groepsgrootte en u hebt de inloglink nodig, daarom graag aanmelden.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie