Afbeelding
Joyce Westerink

Kunstenaar van de maand Kunst bij Karel: Joyce Westerink

Kunst

[GORINCHEM] In Galerie Kunst bij Karel staat deze periode kunstenaar Joyce Westerink centraal. Zij presenteert, naast textiele objecten, ook enkele surrealistische schilderijen. In haar werk zie je een weerspiegeling van het andere deel van haar dagelijkse werk als wetenschappelijk onderzoeker, waarin de relatie menselijke interactie en menselijk welzijn een centrale rol vervult.

Als jong iemand intrigeerde het Joyce dat haar tekeningen niet klopten: ze was ‘beter met rekenen dan met tekenen’. Na het afronden van haar studie pakte zij de artistieke draad weer op en volgde zij lessen van de Amerikaanse kunstenaar-docent Betty Edwards en werd begeleid door ‘schildersdokter’ René de Vries om, naast haar werk, in 2021 de specialisatie Schilderen op de Academie Arendonk af te ronden.

Haar wens om te kunnen tekenen evolueerde in het schilderen van landschappen met een surrealistische ondertoon zoals vliegende jurken en van ogen voorziene wolken. Dat in balans met de beschikbare ruimte en een beperkte en subtiele plek voor de mens: stilte is een rustgevende essentie, een kalmte die je basis kan zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie