Afbeelding

Mirjam Dronkers kunstenaar van de maand bij Kunst bij Karel

5 december 2021 om 10:53 Kunst

GORINCHEM Mirjam van de Ham-Dronkers, al enkele jaren aan de Galerie verbonden, heeft haar hart verpand aan klei. Na de opleiding Keramische technieken en de Vrije Academie in Den Haag zette zij haar ‘artistieke handtekening’ op tal van kunstwerken en gebruiksvoorwerpen in opdracht van ‘Delftse Pauw’ (Delfts Blauw fabriek) en Artihove.

Na die periode met ‘werken in opdracht’ koos zij bewust voor het autonome kunstenaarschap. Dat met alle daarbij behorende artistieke vrijheid. Momenteel gaat haar voorkeur uit naar ingetogen vormen, vaak op basis van in mallen in diverse maten gemaakte Alikruiken. Glazuur wordt daar toegepast waar het het kunstwerk versterkt.

Mirjam heeft haar atelier in Heukelum waar zij naar hartenlust kan experimenteren met materialen en vormen. Nieuwsgierig naar wat zij maakt en zoekt u nog een mooi cadeau voor Sinterklaas of kerst Galerie Kunst bij Karel aan de Langendijk 88 is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 11 – 17 uur en iedere 2e en 4e zondag van de maand van 13 – 17 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie