Werk van Ada Breedveld
Werk van Ada Breedveld Ada Breedveld

Ada Breedveld exposeert in de Martinuskerk in Woudrichem

Kunst

WOUDRICHEM  KunstinAltena houdt zaterdag 25 en zondag 26 juni een expositie van beeldend kunstenaar Ada Breedveld (1944) in de toren van de Sint Martinuskerk in Woudrichem. Beide dagen is de expositie geopend van 13.00 tot 17.00 uur.Op zaterdag om 13.00 uur wordt de expositie geopend door Jaap Hartman, in aanwezigheid van Ada Breedveld.

Ada Breedveld is geboren in Dordrecht en woont en werkt thans in Amsterdam. Zij is een internationaal bekende beeldend kunstenares die veelvuldig exposeert zowel in Nederland als in het buitenland. Haar met acrylverf geschilderde werken zijn fantasierijke en kleurrijk, met veelal de voor haar stijl en thema’s kenmerkende imposante en voluptueuze vrouwen. Bijna altijd geschilderd in combinaties met vogels. Voor de toeschouwer vrolijk makende taferelen. Taferelen die ook tot nadenken stemmen. De sensueel mollige vrouw die als de moederfiguur centraal staat als zinnebeeld van het intuïtief gevoelde verlangen naar vrede en geborgenheid, harmonie en troost. De gedroomde moeder die ons verzorgt, beschermt en voedt. De vogel staat in haar werk symbool voor de vrouwelijke aard. Een klein kwetsbaar wezentje die tegelijkertijd een enorme kracht heeft. Dit is zoals zij de vrouw ziet, kwetsbaar en krachtig, beiden in haar verenigd.

MAGISCH REALISME Ada Breedveld is autodidact. Van jongsaf aan tekent en schildert zij, waar en wanneer het maar kan. Zij moet en zij zalkunstenares worden. Op haar eigen kompas experimenteert zij en leert zichzelf het vak. Het leven is haar leerschool. De kwast is, zoals zij zegt, het verlengstuk van haar gevoelsleven. Zij is geïnspireerd door het magisch realisme en haar stijl is naïef te noemen. In de jaren zeventig begint zij in Rotterdam te exposeren en wint in die tijd onder meer de publieksprijs van het Kunstcentrum Lijnbaan. In 1980 krijgt zij in Rotterdam haar eigen atelier in een schoolgebouw. Enkele jaren later verhuist zij naar Amsterdam. Al snel krijgt zij met haar werk bekendheid, ook internationaal.

Alles bij elkaar een expositie van het werk van een beeldend kunstenaar die een bezoek aan de expositie in de toren van de Sint- Martinuskerk de Woudrichem alleszins de moeite waard maakt. En, zoals gezegd, je wordt er vooral ook vrolijk van.

Werk van Ada Breedveld
advertentie