Het ruim vier meter hoge werk ‘De Dijk ging op de Schop’
Het ruim vier meter hoge werk ‘De Dijk ging op de Schop’ Dick Matze

Dick Matze kunstenaar van de maand bij galerie Kunst bij Karel

2 augustus 2022 om 19:19 Kunst

GORINCHEM In de op de Langendijk 88 in Gorinchem gevestigde Galerie Kunst bij Karel is deze maand ook werk te zien van de in 1936 geboren Dick Matze. 

Matze ziet zichzelf als een echte laatbloeier waarbij hij de rijkdom aan niet-westerse culturen, architectuur en muziek die hij opdeed tijdens zijn reizen als ingenieur naar o.a. Nepal, Jemen, Suriname, Peru en Egypte verwerkte in zijn scheppingen. Eerst als hobby naast zijn werk en na zijn pensionering als fulltime kunstenaar. Hij is iemand die voortdurend zoekend is en blijft naar zijn ‘eigen handschrift’.

Eerst vooral door middel van klassieke materialen, zoals klei, steen en brons, maar nu ook met moderne materialen als piepschuim. Zijn uitgangspunt is altijd dat het werk herkenbaar moet blijven én dat het in de ruimte waarin het wordt geplaatst tot zijn recht moet kunnen komen.

Matze werkt graag in opdracht. In dat kader ontstond bij zijn woonplaats Culemborg, in het kader van een natuurontwikkelings- en dijkverzwaringsproject, het ruim vier meter hoge werk ‘De Dijk ging op de Schop’. Maar ook werkt hij graag voor particulieren, bijvoorbeeld om voor hen een blijvend aandenken aan een dierbaar iemand of iets te maken.

Galerie Kunst bij Karel is geopend op vrijdag en zaterdag van 11 – 17 uur en iedere 2e en laatste zondag van de maand van 13 – 17 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie