Afbeelding
Pixabay

PUB10: eerste kroeg in Gorinchem die dicht gaat vanwege Coronavirus

14 maart 2020 om 18:55 Maatschappelijk Dossier coronavirus

GORINCHEM  PUB10 aan de Kortendijk in Gorinchem heeft besloten haar deuren tijdelijk te sluiten. Hoewel horeca voorlopig nog wel gewoon open mag blijven neemt het Gorcumse sportcafé liever geen onnodig risico. PUB10 is hiermee de eerste horecagelegenheid in Gorinchem die aankondigt de deuren tijdelijk te sluiten vanwege het coronavirus.

,,Helaas hebben we vandaag een lastig besluit moeten nemen ten aanzien van de huidige situatie die zich voordoet in Nederland. Zoals bekend mag de horeca vooralsnog open blijven tot nader order, echter hebben we zelf besloten om toch het zekere voor het onzekere te nemen. Dat betekent dat we vanaf vandaag tijdelijk gesloten zijn", schrijft het café op haar facebookpagina. 

,,Voor sommigen zal dit misschien een overdreven maatregel lijken, vandaar een korte uitleg. Horeca draait voor ons om een aantal zaken, waarvan veiligheid een van de belangrijkste is. We hebben gepoogd om de afgelopen 2 dagen volgens de richtlijnen van de overheid te werken maar merken dat dit door de drukte (dank daarvoor allen) helaas niet te doen is. Hierdoor kunnen we uw en onze eigen veiligheid niet garanderen en zouden door open te gaan daarmee in gaan tegen onze basisprincipes. We vinden het meer dan spijtig, maar helaas zien we geen andere uitweg dan deze", licht PUB10 het besluit toe.  

PUB10: ,,Mocht volgende week blijken dat het allemaal meevalt zullen we de draad zo spoedig mogelijk weer oppakken. Mocht de overheid besluiten om over te gaan tot een algehele sluiting geven we hier vanzelfsprekend gehoord aan. Laten we samen proberen deze situatie zo snel mogelijk te overwinnen, zodat we weer kunnen genieten van al het moois dat de horeca te bieden heeft."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie