Mohamed Boukrouche is geboren in de Haarwijk en werd al gekozen tot sportman van het jaar in Gorinchem
Mohamed Boukrouche is geboren in de Haarwijk en werd al gekozen tot sportman van het jaar in Gorinchem Jan Noorlandt

‘Boukie’ gaat buurthuis Haarse kade nieuw leven inblazen

13 april 2021 om 11:13 Maatschappelijk

GORINCHEM Mohamed Boukrouche gaat met de stichting Boukie van het voormalige PoGo aan de Haarse kade een multifunctionele ontmoetingsplek maken. Voor de opstart van de activiteiten krijgt de stichting subsidie uit de pot sociaal cultureel werk.

Het pand aan de Haarsekade wordt sinds 1 maart niet meer verhuurd aan Pogo. Na opzegging van de huur kreeg de gemeente diverse verzoeken van inwoners over de gebruiksmogelijkheden van het pand, eventueel in combinatie met subsidie. Een van hen was de stichting Boukie van Mohamed Boukrouche, hij diende een concreet plan. De (zaal) voetballer groeide op in de achtertuin van de Haarsekade en heeft een groot netwerk in de stad. Hij woonde drie jaar in Barcelona, maar keerde najaar 2020 terug naar Gorinchem. ,,Ik ben geboren en getogen in Gorinchem en doe al sinds mijn 13e maatschappelijk werk. Dit is een mooie kans om iets voor de stad terug te doen”. Boukrouche was eerder sportman van het jaar in Gorinchem. 

ROZENOBEL De stichting diende het plan ‘Haarsekade, multifunctionele ontmoetingsplek van de toekomst’ in met activiteiten die passen binnen de gemeentelijke beleidskaders voor cultuur en integraal sociaal beleid. In het plan moet de Haarsekade een plek worden die gevormd wordt door een voor Gorcumers. Het wijkcentrum gaat samenwerken met de Rozenobel aan een inclusieve samenleving; bij de planvorming heeft de stichting Rozenobel meegedacht over de inhoud en het plan voor de Haarsekade. Het plan is gericht op ontmoeten in de Haarwijk.

MEDIATECHNOLOGIE Stichting Boukie biedt straks dagbesteding en wil zo eenzaamheid onder ouderen en jongeren bestrijden. Ze schrijft in haar plan dat scholen, verenigingen, stichtingen en anderen die educatieve of maatschappelijke activiteiten willen organiseren gebruik kunnen maken van het pand. Jongeren krijgen daarbij specifieke aandacht. Een droom van de stichting is om een deel van het curriculum van de scholen in Gorinchem in te vullen. Het pand ligt vlakbij de scholencampus aan de Hoefslag en kan bijvoorbeeld mediatechnologie voor scholieren aanbieden. ,,We zitten nu nog in de voorbereidingsfase en zijn nu volop bezig om plannen te maken. Ook zijn we nog in gesprek met de vorige huurders”. 

advertentie
advertentie