Afbeelding
Dress for Success

Dress for Success Gorinchem helpt werkzoekenden aan eigentijdse outfit

17 oktober 2021 om 08:14 Maatschappelijk

GORINCHEM Hoe belangrijk is kleding? Bij een sollicitatie héél belangrijk! Het maakt niet uit of het gaat om een betaalde baan, vrijwilligerswerk, stage of een opleiding. Je wilt graag succes hebben en je daarom goed presenteren. Een eerste indruk maak je maar één keer, je kunt het niet meer over doen.

Niet iedereen kan een goede outfit betalen. Met name als je rond moet komen van een uitkering. In dat geval ben je welkom in de ruime winkel van Dress for Success aan de Schelluinsevliet 15 in Gorinchem. ,,Wij maken met jou een afspraak voor 1 uur”, aldus een van de vrijwilligers van deze bijzondere zaak.

,,Met een van onze zes winkeladviseuses zoek je naar een eigentijdse outfit die het beste past bij jouw sollicitatie en jouw lichaamsvorm, kleurtype en stijl. Wij krijgen vaak reacties als: ,,Het is zo lang geleden dat ik mezelf zo gezien heb.” Wanneer mensen stralend en vol zelfvertrouwen de winkel uitgaan geeft veel voldoening en dat is waar wij het als vrijwilligers voor doen.

Veel van onze klanten hebben succes bij hun sollicitatie. Bij succes mag je nog een tweede keer iets uitzoeken. Beide sets mag je houden!

De meeste klanten uit Gorinchem en omstreken vinden hun weg naar Dress via Avres, gemeente Altena of een andere verwijzende instantie. Maar aanmelden kan ook op eigen initiatief, bijvoorbeeld als zzp-er.

Voor klanten valt het lang niet altijd mee om de stap naar Dress te zetten. Dat snappen we goed en daarom proberen we die drempel bij binnenkomst al weg te nemen door een hartelijke ontvangst met een kopje koffie. Ons doel is om een gastvrije winkel te zijn en onze klanten in de watten te leggen.

Wij krijgen de kleding en accessoires van particulieren en uit de kledingbranche. De meest geschikte kleding wordt in de rekken gehangen.”

Dress for Success Gorinchem is een van 9 ‘kledingwinkels’ in Nederland voor werkzoekenden of mensen die een opleiding gaan volgen met een minimuminkomen. In Gorinchem zijn de openingsdagen op dinsdag en donderdag, alleen op afspraak. Zowel het bestuur als het team bestaat uit vrijwilligers. Op dit moment is er een vacature voor coördinator.

Voor meer informatie over Dress for Success Gorinchem en de vacature zie de site www.dressforsuccess.nl/gorinchem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie