Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Kinderburgemeester Lolia Hammed wil meer leesclubs in de stad

Maatschappelijk

GORINCHEM Lolia Hammed werd donderdagavond tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester. Ze volgt daarmee Samuël Heule op die een jaar geleden begon als eerste kinderburgemeester van Gorinchem.

Het kiezen van een kinderburgemeester is een initiatief van de gemeenteraad om zo meer werk te maken van kinderparticipatie, zo liet raadsvoorzitter Rutger van Breemen weten. ,,We willen kinderen een stem geven, kinderen kijken met een andere bril naar de wereld, daar kunnen we wat van leren. Ook de kinderburgemeester Samuël Heule heeft veel geleerd en zo de kans gekregen om te groeien". De zieke burgemeester Reinie Melissant kon niet bij de raad zijn, maar had nog wel wat afscheidswoorden voor Samuël. Zo genoot ze altijd van zijn twinkelde ogen en had ontdekt dat hij gek was op chocolademelk. Samuel bedankte de raad uitbundig voor het leuke jaar, dat deed hij ook in een filmpje met beelden over zijn activiteiten als kinderburgemeester. Met het afdoen van de ambtsketting was hij burgemeester af. Van Rutger van Breemen kreeg hij een rugzak cadeau, zijn moeder kreeg een boeket bloemen. De gemeente heeft besloten om in het stadhuis ruimte te maken voor foto's van de kinderburgemeesters, Samuël krijgt daar als eerste een plaatsje.

AFVAL OPRUIMEN De keuze voor de nieuwe kinderburgemeester Lolia Hammed kwam tot stand na een sollicitatiegesprek met burgemeester Reinie Melissant en Samuël Heule. De elfjarig Lolia zit op de Anne Frankschool en houdt van voetballen en lezen. Ook zij mocht na haar instalallatie en het omhangen van de ambtsketting het woord richten tot de raad. Voor het komende jaar wil ze graag meer leesclubs voor kinderen in de stad, om ook andere kinderen het plezier van lezen te leren ontdekken. Verder wil ze met schoolkinderen afval opruimen om de stad schoner te maken. Tot slot wil ze meer aandacht voor ouderen en mensen met een beperking.  Met een pen en map van de gemeente kan ze aan de slag, bovendien kreeg ze een boekenbon cadeau, omdat ze zoveel van lezen houdt.


Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

.

Afbeelding
advertentie