Georgios Lazakis begeleidde de kinderen bij het maken van het rap lied
Georgios Lazakis begeleidde de kinderen bij het maken van het rap lied Huis van Inspiratie

Samen een liedje rappen verbindt kinderen uit AZC

31 januari 2022 om 10:44 Maatschappelijk

GORINCHEM Een groep Afghaanse en Eritrese kinderen uit de noodopvang heeft onder begeleiding van rapper Georgios Lazakis van Zieke Docenten een rapliedje gemaakt en gezongen, met daarin Nederlandse, Engelse, Dari en Tigrinya zinnen. 

Het liedje eindigt met de zinnen: ,,Negh’na benhasap iena / We speak Dari and Tigrinya / Baa ham diegar astiem / Wij vormen SAMEN een team.” De eerste zin (Tigrinya) en de derde zin (Dari) betekenen allebei: “we zijn samen”. Volgens Georgios zijn de kinderen in deze korte tijd verder gekomen dan hij verwacht had: “wat hier gebeurt, is letterlijk grensoverschrijdend.” Ook vrijwilliger Hank Schuitmaker is enthousiast dat dit met kinderen uit de noodopvang mogelijk bleek te zijn: ,,Dit zou wel een liedje voor alle Gorinchemse kinderen kunnen zijn.”

Coördinator Arjanne Rijneveld licht verder toe: ,,We zijn blij met de initiatieven en betrokkenheid van alle vrijwilligers! Ook zijn we blij dat er langzamerhand weer iets meer kan. We doen dit soort activiteiten nu in ruimten van Yulius die we mogen gebruiken, maar binnenkort mogen we ook activiteiten gaan doen in de noodopvang zelf. En dan staat er nog veel meer op stapel…!”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie