Mohamed Boukrouche vormde het buurthuis in de Haarwijk om tot een multifunctionele ontmoetingsplek
Mohamed Boukrouche vormde het buurthuis in de Haarwijk om tot een multifunctionele ontmoetingsplek Hannie Visser-Kieboom

Meer subsidie voor stichting Boukie voor doorontwikkeling Centraal Punt

9 juni 2022 om 17:11 Maatschappelijk

GORINCHEM De gemeente Gorinchem wil Stichting Boukie in 2022 en 2023 in totaal 340.000 euro subsidie verlenen. De gemeenteraad moet dat in de gemeentebegroting nog wel goedkeuren.  

Stichting Boukie heeft het afgelopen jaar in toenemende mate met Centraalpunt (Grote Haarsekade 120) betrokkenheid en draagvlak in de wijk en bij jongeren en partijen uit de stad weten te realiseren, zo schrijven burgemeester en wethouders aan de raad. Met deze subsidie wordt Stichting Boukie in staat gesteld om dit verder uit te bouwen. In april vorig jaar werd bekend dat Mohamed Boukrouche met zijn stichting Boukie het buurthuis in de Haarwijk nieuw leven in ging blazen. Na vertrek van PoGo stond het pand leeg. 

Met toekenning van de subsidie wil de gemeente de multifunctionele ontmoetingsplek in Centraal Punt doorontwikkelen. Zo wil ze de betrokkenheid van de inwoners vergroten en meer jongeren betrekken bij de talentontwikkelingsplek. Het gaat om talentontwikkeling op het gebied van sport, cultuur en zinvolle vrijetijdsesteding. Tegen het voornemen tot subsidieverlening kan een zienswijze worden ingediend via projectondersteuner sociaal cultureel werk Maikel Nijst of per brief naar de gemeente Gorinchem. 


advertentie
advertentie