Paulien de Groot werd gekozen tot raadslid met 337 voorkeurstemmen
Paulien de Groot werd gekozen tot raadslid met 337 voorkeurstemmen PvdA Gorinchem

Twee extra vrouwen in de raad door voorkeurstemmen

22 maart 2022 om 08:11 Politiek

Ook bij CU/SGP is een vrouw met voorkeurstemmen gekozen. Zittend raadslid Marjo Molengraaf behaalde 202 stemmen en passeerde daarmee de nummer twee Richard Meijer. Zelf stond Molengraaf op een zesde plaats op de lijst. De overige vrouwen in de raad zijn Willemijn Paans, Gulsen Metz (beiden Stadsbelang), Laura Pellicaan (Democraten Gorinchem), Attie Mager (VVD), Janneke van Oversteeg (CDA), Eva Dansen (SP), Wendy Alba Heijdenrijk (D66) en Everdien Hamann (Gorcum Actief). De huidige gemeenteraad van Gorinchem telt thans acht vrouwen. 

GORINCHEM In de nieuwe gemeenteraad zijn tien vrouwen gekozen. Enkele van hen komen via voorkeursstemmen alsnog in de raad, zoals Paulien de Groot voor de PvdA. Zij stond op plaats vijf en kreeg 337 voorkeursstemmen, ze passeerde daarmee zittend raadslid Ashraf Hachhouch die op plek twee stond op de lijst. 

KIESDREMPEL Bij de PvdA is ook zittend raadslid Ali Kocak net als Pauline de Groot met voorkeurstemmen gekozen in de raad, hij stond op nummer vier, terwijl zijn partij drie zetels haalde. Bij Stadsbelang komt voorzitter Fatih Polatli in de raad, hij behaalde 233 stemmen. Hij is tevens de wethouderskandidaat voor zijn partij. Bij Democraten Gorinchem passeert de nummer 7 op de lijst Anouar Boutachkourt met 172 voorkeurstemmen Marjan Versluis, zij stond op nummer vier. Ook wethouder Ro van Doesburg behaalde de kiesdrempel met 158 stemmen. Stadsbelang lijsttrekker Dicky van Veen behaalde met 957 stemmen ook de meeste van alle kandidaten. 

Lijsttrekker Niels van Santen van de VVD scoorde een goede tweede plek met 929 stemmen; derde werd Everdien Hamann van Gorcum Actief met 899 stemmen in totaal. Op woensdag 30 maart wordt de nieuwe raad op het stadhuis geïnstalleerd.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

..

advertentie
advertentie