Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Diamanten huwelijk echtpaar Van 't Verlaat-Brand

22 augustus 2019 om 10:33 Mensen

GORINCHEM Maandagmiddag bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Van 't Verlaat-Brand om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

De heer (Sander) Van 't Verlaat uit Hardinxveld en mevrouw (Riet) Brand uit Giessendam leerden elkaar kennen in Hardinxveld. Mevrouw liep met een groepje vriendinnen en meneer met een groepje vrienden. Alles begon toen de vrienden de vriendinnen vroegen of ze hen toelachten of uitlachten. Het eerste contact was gelegd. Enige tijd later, toen mevrouw terug kwam van typeles, stond meneer haar op te wachten met een doosje bonbons. In de tijd daarna brachten ze samen veel tijd door en leerden zij elkaar beter kennen. Mevrouw werkte bij haar vader in de zaak, al had ze ook graag verpleegster willen worden en meneer werkte in het bedrijf van zijn vader, Van 't Verlaat aan de Rivierdijk.

Toen ze na 6 jaar verkering trouwden (burgemeester Brinkman trouwde hen destijds en het was het eerste binnendamse huwelijk dat hij sloot), ging meneer voor het bedrijf werken aan de ontginning van de Flevopolder. Het echtpaar verhuisde naar Harderwijk, hier woonden ze 9 jaar. Hun beide kinderen zijn dan ook in Harderwijk geboren. Na deze 9 jaar kreeg meneer een kantoorbaan en pendelde hij in het begin nog heen en weer tussen Hardinxveld en Harderwijk. Dit was niet handig dus na niet al te lange tijd verhuisde het echtpaar naar Gorinchem, naar een bungalow, dichtbij alle scholen voor hun kinderen. Hier hebben zij 25 jaar gewoond.

Mevrouw was gek op handwerken en in de tijd dat de kinderen op school zaten volgde zij allerlei cursussen om haar handwerkkennis te vergroten. Ze vond dit zo leuk, dat ze daarna 17 jaar lang handwerkles gaf in diverse plaatsen en leerde zichzelf steeds nieuwe vaardigheden die ze dan weer haar leerlingen aanleerde. Meneer was enthousiast modelbouw zeilboot bouwer en is zeer geïnteresseerd in de diverse oorlogen. Hij bootst dan ook graag diverse veldslagen na. Naast modelbouwboten-bouwer was meneer zelf ook graag op het water en was hij kapitein op zijn eigen schip.

Op dit moment woont het echtpaar met heel veel plezier in een mooi appartement aan het Nonnenveld. Meneer geniet elke dag van het feit dat hij weer uitkijkt op de rivier. Regelmatig staat hij met de verrekijker in de hand te genieten van alles wat er op de rivier gebeurt. Mevrouw zegt dan tegen haar man: ,,Laten we er nog maar van genieten, want het kan zomaar over zijn".

Ook al wonen hun kinderen en vijf kleinkinderen ver weg, ze hebben altijd een hele goede band gehad

De heer en mevrouw Van 't Verlaat vieren hun 60-jarige huwelijk met een groot diner met vrienden en familie in de Campagne. Later gaan ze samen met hun kinderen en kleinkinderen een weekje weg naar een huisje in Limburg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie