Afbeelding
GP-buro

Mazzel met loten van Primera Arkelstraat

Mensen

[GORINCHEM] Feest voor twee mensen die bij Primera Arkelstraat Gorinchem een lot kochten voor de oudejaarstrekking van de Staatsloterij: op twee loten die in die winkel werden gekocht, viel namelijk een grote geldprijs. Dat vertelt eigenaar van Primera Arkelstraat Ben Groot.

door Marjanne Dijkstra

Groot werd donderdagochtend gebeld door de Staatsloterij met de mededeling dat twee van zijn klanten een mooie prijs hadden gewonnen. Zo won een klant 100.000 euro met een heel lot en een andere 50.000 euro met een half lot. Groot vertelt: ,,De Staatsloterij heeft dat helemaal in kaart en bereidt winkels waar de loten zijn gekocht waar grote bedragen op zijn gevallen dan voor. Het was wel grappig, want toevallig wist ik het al. De winnaar van de 100.000 euro vertelde het me donderdagmorgen zelf. Ze was flabbergasted toen ze het woensdag ontdekte en zette van schrik haar computer weer uit. Daarna heeft ze nóg een keer samen met haar man gekeken en bleek het echt waar. Ze is hier vaste klant en dat maakt het nog een beetje leuker."

Bij Primera Arkelstraat worden veel Staatsloten verkocht, maar rond oud en nieuw zijn dat er nog veel meer, stelt Groot. ,,Er zijn dan zoveel meer mensen die dan meespelen en hun geluk willen beproeven." Het is de eerste keer dat er zulke grote prijzen worden gewonnen met loten die in zijn winkel werden gekocht, zo vertelt Groot. ,,Er was wel eens iemand die 20.000 euro won op een vijfde lot of iemand die eens 25.000 euro won. Ook won iemand eens 1000 euro met de Lotto en 2500 euro met een kraslot, maar dit is wel heel erg veel geld én het is heel bijzonder dat er in één trekking twee zulke grote geldbedragen worden gewonnen via hetzelfde verkooppunt."

Zelf had hij geen lot, meldt Groot. ,,Ik was het gewoon helemaal vergeten, meestal koop ik er wel een of twee. Als ik zou winnen? Ik zou proberen om rustig te blijven, maar ik weet niet zo goed wat ik ermee zou doen. Ik ben al heel tevreden met wat ik allemaal heb."

advertentie
advertentie