Burgemeester Reinie Melissant-Briene feliciteert echtpaar Niesthoven-Viveen met briljanten huwelijk.
Burgemeester Reinie Melissant-Briene feliciteert echtpaar Niesthoven-Viveen met briljanten huwelijk. Gemeente Gorinchem

Briljanten huwelijk voor echtpaar Niesthoven-Viveen

27 augustus 2020 om 15:08 Mensen

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht donderdagochtend 27 augustus het echtpaar Niesthoven-Viveen om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum. 

Herman Niesthoven en Mary Viveen, beide geboren en getogen Gorcumers, leerden elkaar kennen in 1954. Zij zaten in die tijd op dansles bij dansschool De Zwart op de Langendijk, maar pas tijdens een dansavond bij de Jazzhalte sloeg de vonk over. Meneer Niesthoven werkte toen als administratief medewerker bij de PTT waar hij 40 jaar heeft gewerkt. Mevrouw Viveen werkte als een van de eerste verkoopsters bij slagerij Schram.

Op 27 augustus 1955 trouwden zij en kregen zij hun eerste woning toegewezen op de Vries Robbeweg. Daar werden zij de trotse ouders van een zoon en een dochter. Voor het werk van meneer Niesthoven moest het gezin tijdelijk verhuizen naar Dordrecht. Daarna keerden zij weer terug naar hun geliefde Gorinchem. Inmiddels is het echtpaar Niesthoven ook de trotse opa en oma van een kleinzoon.

Bijzonder is dat het echtpaar Niesthoven nog altijd zelfstandig en met veel plezier aan de Binnenbaan in hun geliefde Lingewijk (Zandvoort) woont. Gelukkig wonen hun kinderen met wie zij een warme band hebben ook in Gorinchem en helpen zij hen waar nodig.

Muziek speelt een grote rol in het leven van het echtpaar Niesthoven. Vroeger speelde meneer Niesthoven bij muziekvereniging De Bazuin, maar tegenwoordig luistert hij graag jazz en klassieke muziek. Mevrouw Niesthoven heeft altijd gezongen en zingt nog steeds met veel plezier bij een zangkoor in Arkel.

Het echtpaar Niesthoven-Viveen viert hun 65-jarig huwelijk in kleine kring met familie, kinderen en kleinkind in verband met de coronamaatregelen.

advertentie
advertentie